Detall Noticies

L'Oficina de Defensa dels Drets del Menor se suma a la celebració del Dia d'Internet Segur

07/02/2018

Avui és el Dia Internacional d'Internet Segur. Aquesta commemoració ens ha de servir a tots, adults, infants i joves, per prendre consciència de la necessitat de fer-ne un ús responsable. Són moltes coses que hem de tenir presents en fer ús de les xarxes socials i d'Internet, perquè sabem que obrim una porta de la nostra vida personal i de la nostra intimitat a un món virtual on milions de persones també observen i interactuen. Aquest fet resulta fantàstic si se'n fa un ús adequat i responsable, perquè crea possibilitats de comunicació, coneixement, creativitat i aprenentatge. Però també ens pot conduir a situacions no tan positives, i sobretot als infants i joves, més vulnerables, la qual cosa requereix crear l'entorn de seguretat adient per als menors.Per això, des de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor avui volem recordar:

1. La necessitat que els adults prenguin consciència dels models que són per als menors quan fan ús de les xarxes i, per tant, de predicar amb l'exemple.2. Davant la idea que tot és tan senzill com fer clic a l'ordinador, la tauleta o el mòbil, i tot es pot aconseguir d'una manera tan directa i fàcil, justament per això, ABANS DE FER CLIC, hem de poder pensar bé el que feim i quines implicacions i conseqüències pot tenir.

Com cada any, l’ODDM se suma a la celebració del Dia d’Interner Segur a les Illes Balears reforçant el treball que s’ha fet en els darrers anys en col.laboració amb l'Institut Balear de la Joventut, el programa Convivèxit, la Fundació BIT i el programa de policies tutors.