desc_diseñooddm_mod.png

 

Què és l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM) de les Illes Balears?

Defensam els teus drets

L'ODDM defensa i promou els drets dels infants a les Illes Balears.

Portaveu d'infants i joves 

La direccció de l'ODDM l'exerceix un alt càrrec de l'Administració del Govern de les Illes Balears, nomenat pel Consell de Govern, que s'encarrega de lluitar pels teus drets. Representa els teus interessos i les teves necessitats perquè els adults els respectin (pares i mares, familiars, mestres, veïnats, companys, policies, jutges, fiscals, polítics...).

 

Un lloc amic on anar

A l'ODDM, hi trobaràs un equip de persones preparades (psicòlegs, treballadors socials, advocats, personal d'administració) per escoltar-te i ajudar-te si tens un problema i amb qui pot confiar. També ens pots contar les teves idees i els teus suggeriments per afavorir els teus drets.

L'ODDM exerceix aquestes funcions:

  • Escoltar-te i atendre tot el que necessitis, tant si tens un problema com si vols compartir idees: la nostra feina és ajudar-te.
  • Promoure i difondre l'aplicació de convenis, recomanacions i lleis sobre els teus drets.
  • Controlar que es compleix tot el que està relacionat amb els teus drets a les Illes Balears.
  • Rebre i trametre queixes que suposin situacions en les quals no siguis respectat o ben tractat, o en què sentis que els teus drets estan amenaçats o et facin mal.
  • Proposar millores i adaptacions dels serveis dirigits a tu (col•legis, instituts, parcs, hospitals, clubs d'esplai, etc.).
  • Suggerir canvis en els procediments i en les lleis perquè la defensa dels teus drets sigui més eficaç.
  • Facilitar que mitjançant associacions, entitats, ajuntaments, consells insulars, Govern de les Illes Balears i Govern de l'Estat, puguis gaudir del teu temps lliure, la naturalesa, la cultura, la música, el teatre, el cinema, la pintura, l'escultura, les biblioteques i el joc.
  • Reunir-se amb tots els departaments que tenguin relació amb la teva educació, salut, feina, habitatge, temps lliure, justícia, serveis socials... per entre tots aconseguir una millor planificació i gaudi dels teus drets, que a la vegada impliquen responsabilitats per a tu.
  • Escriure als diaris i parlar a la ràdio i a la televisió perquè la gent conegui la teva realitat, els teus problemes, les teves preocupacions, les teves aspiracions i els teus drets.
  • Apropar-nos a la teva realitat, la teva ciutat, el teu poble, on estudies o treballes, on jugues, on et diverteixes... 

Per posar-te en contacte amb nosaltres: 

Pots venir i trobar-nos a aquesta adreça:

Pl. de la Drassana, 4, 07012 de Palma.

 

Pots posar-te en contacte amb nosaltres per telèfon al número 971 17 72 06.

O, també, per fax, al número 971 17 72 06.

 

També pots posar-te en contacte a través d'aquesta adreça electrònica:

dretsmenor@oddm.caib.es