Torna

Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals

La setmana del 9 al 13 de Desembre a l'IES Joan M. Thomàs es celebrà la primera trobada del projecte Erasmus KA229 "From War to Peace" Aquest és un projecte que te com a objectiu recuperar la memòria històrica que relaciona la Guerra Civil Espanyola amb la II Guerra Mundial, especialment entre el nostre país i Itàlia, participen en el projecte un centre italià de Cassino: el Liceo Scientifico Statale G. Pellechia i un altre centre de Sant Adrià del Besós (Barcelona) El Col·legi Sant Gabriel.

Durant aquesta setmana els estudiants del centre han treballat conjuntament amb els estudiants visitants.

Han rebut al centre representants de la Memòria per Mallorca que han fet una xerrada sobre la situació a Mallorca durant la Guerra Civil i la postguerra.

Dintre de les activitats oferides hem realitzat una excursió guiada a càrrec de l'historiador i investigador Antoni Tugores Manresa i Mar Bel, tots dos membres de l'Associació per a la memòria històrica de Manacor.  Així els alumnes varen poder visitar els llocs més emblemàtics que feien referència a la Guerra Civil de Manacor i Sa Coma.

El divendres 13 com a corol·lari final el Sr. Mario Cappa, que ha estat periodista documentalista de la RAI ha fet una xerrada sobre la relació d'Itàlia i Espanya a la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial. Aquesta conferència va ser realitzada a l'antiga església de l'Immaculat Cor de Maria, al carrer Henri Dunnant, per tal d'oferir més places tant a pares, professor i d'altres persones relacionades amb el centre que volguessin assistir-hi.

Finalment feren un àpat de germanor i després els alumnes reunits en petits grups de 4 elaboraren un resum de tot allò que havien après durant tota aquesta setmana. 

Aquesta ha estat una ocasió única i molt especial per tal de  donar a conèixer a la comunitat educativa un retall oblidat de la nostra historia. Així també ho han expressat famílies i alumnes, que han agraït aquesta gran oportunitat de participar en aquest projecte

Visita guiada pel Dr. Antonio Tugores (historiador i investigador sobre la Memòria Històrica del grup de Manacor) i per la Sra. Mar Bel, professora de català a Manacor i que pertany al grup de la Memòria Històrica.

Mario Cappa (documentalista i ex-periodista de la RAI) i el Sr. Bruno De Marchi que actua com a traductor de l'italià al català.