Torna

Àrea de Llengua

Tornar al llistat de notícies

11/06/2013

L'Institut d'Estudis Baleàrics i Es Baluard presenten l'exposició del pintor aragonès Broto "Grans partitures"

L'exposició reuneix per primera vegada a l'illa una mostra de l'obre de grans dimensions d'aquest artista imprescindible, vinculat a Mallorca des de fa més d'una dècada

L’Institut d’Estudis Baleàrics i Es Baluard, continuant amb la tasca de difusió dels artistes vinculats amb les Illes Balears, presenten la primera exposició de caràcter institucional a Mallorca sobre la figura de José Manuel Broto (Saragossa, 1949) «Broto. Grans partitures».  Es tracta d’una selecció d’obres de creació recent, realitzades entre el 2004 i el 2012, comissariades per Carlos Jover.

La sala 0 del museu acollirà del 13 de juny d’aquest any i fins al 5 de gener de 2014 una mostra de quinze composicions inspirades en la influència que la música ha exercit en el desenvolupament de la seva obra. Deliberadament abstractes, aquestes pintures corresponen a la darrera etapa creativa del pintor.

La inauguració serà demà a les 20:00 hores i mitja hora abans artista i comissari faran una visita exclusiva per al Amics d’Es Baluard. Així mateix l’ IEB editarà properament un catàleg de l’exposició.

Nascut a Saragossa, en José Manuel Broto viu i treballa a París i a Mallorca. Si bé les primeres obres eren de caire constructivista, a partir de 1972 evoluciona cap a l’abstracció,via que continua explorant. Ha estat galardonat amb el Premi del Salon de Montrouge (França, 1988), el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (1995) i el Premi ARCO de l’Associació de Crítics (1997).