Torna

Servei de Joventut

Recull de projectes d'ERASMUS + i CES a Balears

Del 21 al 31 d'agost de 2021


Intercanvi juvenil a Grècia: Arte Intercultural II

Els joves que varen acollir a grecs el mes passat, han estat d'intercanvi a Atenes, gràcies al programa Erasmus+.

Aquesta experiència ha estat la continuació i cloenda de les activitats iniciades a Calvià. Es tracta d'un projecte preparat pels joves calvianers amb col·laboració dels joves grecs. Els objectius, a més de fomentar l'autonomia i el treball en equip, han estat conèixer altres realitats i altres cultures a través de l'art.

Durant aquests dies han realitzat tallers sobre la temàtica i han visitat l'Acròpolis, el Museu Arqueològic Nacional, l'Acadèmia de Platon, entre d'altres.

Ha estat una experiència enriquidora que ha cumplit tots els objectius marcats.

desc_1-Foto 2 Grupo Academia Platón.jpeg

El grup davant l'Acadèmia de Platón

Del 21 al 30 de juliol 2021

 

Intercanvi juvenil a Calvià: Arte Intercultural

 

14 joves i 2 treballadors juvenils del municipi de Calvià han acollit a un grup de 18 joves de Grècia dins d’un projecte d’intercanvi juvenil a l’empara del programa Erasmus + Joventut.

L’objectiu de l’encontre ha estat  fomentar l’autonomia dels joves, promoure la mobilitat i la participació activa d’aquests a través de l’aprenentatge no formal, cooperar i aprendre a fer feina en equip, descobrir les realitats de joves residents a altres països europeus des de la tolerància, la inclusió i la diversitat.

Les activitats principals s’han desenvolupat a l’equipament juvenil Es Generador, de l’Ajuntament de Calvià.  Durant aquests dies, els dos grups  han realitzat visites culturals, han aprofundit en les tradicions i la cultura mallorquina i  han tingut encontres amb altres joves del municipi per compartir experiències i jocs.

El reconeixement de les competències i capacitats que adquireixen els joves participants a l’intercanvi es reconeix a nivell europeu a través del certificat Youtpass, dins de l’estratègia de la Comissió Europea de valorar i reconèixer  l’aprenentatge no formal i el treball dins l’àmbit de la joventut.

 

WEB Foto de grup final exhibició.jpg

Al següent enllaç trobareu més informació de l'intercanvi

http://www.calvia.com/responsive/general.plt?KNOTICIA=4894&KIDIOMA=1&KNODE=2

========================================================

De gener a agost 2021

Projecte Solidari del Cos Europeu de Solidaritat

Un grup de 6 joves de l’Asociación Permacultura Mediterrànea han posat en marxa el projecte solidari anomenat “Creando raíces-Jóvenes, Naturaleza y Comunidad”.

S’està fent a una granja ecològica de Llubí, i s’han marcat com a objectius aprendre, implementar i intercanviar coneixements i tècniques de permacultura i agroecologia, i sensibilitzar a la comunitat local per la cura i el respecte del medi ambient.

Es tracta d'una activitat solidària, sense ànim de lucre, iniciada, desenvolupada i executada

pels mateixos joves.

=========================================================

D’abril de 2021 a març 2022

 

Projecte Solidari

 

Festa del Siurell

 

Projecte impulsat per un grup de 6 joves de Llubí, l’objectiu del qual és recuperar la festa popular de LLubí, creant un grup promotor format per residents del municipi i així garantir la continuïtat de la Festa del Siurell.

Els joves investiguen en la història de la festa local, mantenen les tradicions i el reconeixement de les cultures populars de manera democràtica i solidària. S’adreça a la comunitat local, cerca la participació democràtica dels residents en el municipi, promou una ciutadania activa i reforça l’esperit emprenedor dels joves.

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte, us deixam el compte d'Instagram que varen crear i on publiquen les activitats :


https://www.instagram.com/festadelsiurell/

=========================================================

Del 16 al 21 de maig 2021

Mobilitat de treballadors juvenils


Es va fer a Eivissa l’activitat “Encuentro de Bioconstrucción: Caminando hacia un desarrollo personal y sostenible”, projecte de Mobilitat de treballadors juvenils organitzat per l’Asociación de Permacultura de las Islas Pitiusas.

Durant una setmana, a la finca de Can Pulit en Sant Carles de Peralta, joves de Dinamarca, França, Portugal i Espanya, varen compartir tècniques de bio construcció, com model constructiu respectuós amb el medi ambient, amb l’objectiu de reforçar la capacitació dels treballadors juvenils, crear xarxes de col·laboració entre entitats juvenils i donar impuls a l’emprendiment juvenil.

Foto de l'encontre

IMG_20210517_092350 1.jpg

NOVETAT 29/06/2021

La Conselleria d'Afers Socials forma 25 joves que participen en projectes del Cos Europeu de Solidaritat d'arreu de l'Estat

Es tracta de la primera Formació a l'Arribada de voluntaris del Cos Europeo de Solidaritat (CES) que organitza de manera online la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, en la que hi participen 25 joves que acaben de començar el seu projecte de voluntariat.

Enllaç a la notícia

NOVETAT 02.12.2019

Deu joves de França, Itàlia, Alemanya, Grècia i Eslovàquia han començat el seu voluntariat europeu a diferents entitats de Balears i Catalunya. Ho fan a través del Cos Europeu de Solidaritat, un programa que promou l’intercanvi entre joves de diferents països de la Unió Europea. Els joves realitzaran projectes solidaris, ambientals, educatius i socioculturals a entitats com el GOB Menorca, el Club Nàutic de Santa Eulàlia i l’associació menorquina Es Molí de Baix.

Al següent enllaç podreu veure el reportatge que va emetre IB3 el dia 19 de novembre de 2019 amb la notícia.

Vídeo

NOVETAT 02.12.2019

Quatre joves de França, Itàlia i Eslovàquia fan un voluntariat europeu a Menorca.

Aquí podràs trobar el reportatge emès per IB3 el dia 26 de novembre de 2019.

Vídeo

Comunicat publicat a la sala de premas del Govern el dia 11.03.2019

La Unió Europea destina el 2019 mig milió d’euros a Balears per a projectes d’Erasmus+ Joventut i del Cos Europeu de Solidariat


La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, és l'organisme responsable a les Illes Balears de l'assessorament a joves i entitats que vulguin presentar projectes a les diferents línies d'acció que engloben ambdues iniciatives

La Unió Europea posa a disposició de les Illes Balears un total de 499.161 euros el 2019 per a projectes de la línia Joventut del Programa Erasmus + i per al Cos Europeu de Solidaritat (CES). Ambdues iniciatives tenen com a objectiu fomentar entre els joves el sentit de ciutadania europea i implicar-los a l'hora de modelar el
futur de la UE, a través d’àmbits d'intervenció molt diversos: voluntariat, cura del medi ambient, atenció social, inclusió dels més desafavorits, desenvolupament personal i socioeducatiu dels joves,
alfabetització mediàtica, cultura i creativitat, entre altres temes.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, per mitjà de la Direcció General d’Esports i Joventut, membre de l’Agència Nacional Espanyola, és l'organisme
responsable a nivell autonòmic de l'assessorament a joves i entitats que vulguin presentar projectes a les diferents línies d'acció que engloben ambdues iniciatives.

En concret, el pressupost reservat a les Illes Balears per a 2019, desglossat per accions, és el següent:

Acció i pressupost Illes Balears

Intercanvis juvenils 156.857 €
Mobilitat de treballadors de joventut 67.224 €
Projectes de Voluntariat 234.595 €
Pràctiques i ocupació 21.617 €
Projectes solidaris 18.868 €
Total 499.161 €


A més, Erasmus+ Joventut disposa d’un pressupost addicional de 3.287.789 € per finançar projectes de les accions 2 i 3 del programa per al conjunt de l’Estat.

La forma d’accedir a aquests recursos és mitjançant la presentació de projectes, per part d’entitats o joves, durant alguna de les tres convocatòries que es realitzen sobre els programes els mesos de febrer, abril i octubre.

Programes diferents


El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que té com a objectiu crear oportunitats perquè les persones joves treballin com a voluntaris o col·laborin en projectes que beneficiïn ciutadans i comunitats de tot Europa. Per inscriure's en el CES cal tenir 17 anys, encara que no es pot començar el projecte fins que s'hagi complert els 18. En aquests projectes poden participar persones de fins a 30 anys.

De la seva banda, Erasmus + Joventut és el programa europeu que se centra en l'àmbit de l'aprenentatge, no formal i informal, i tracta de proporcionar un ensenyament que doti els joves de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura. S’estructura en tres tipus d’accions: mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge, cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques i suport a la reforma de les polítiques. Poden participar en aquest programa joves --entre 13 i 30 anys, segons accions--, i treballadors en l'àmbit de l'educació, la formació i la joventut.

La Direcció General d’Esports i Joventut facilita assessorament i atén consultes al telèfon 971 17 89 17 i per correu electrònic: europajove@dgjovent.caib.es.

Més informació a joventut.caib.es, apartat Programes Europeus.

Nota de premsa 11.03.2019.pdfNota de premsa 11.03.2019.pdf

Notícia del Diario de Ibiza del dia 05/02/2019

Diario ibiz foto petit.jpg

Entrevista al voluntari Andreas Böck publicada al diari Menorca el dia 11/02/2019

20190211_Andreas_Diari_Menorca.jpg petit.jpg

Reportatge Voluntaris Menorquins Erasmus+ 2019 emès pel programa "Illes i Pobles" d'IB3 TV el dia 11/02/2019

Reportatge erasmus.png