Torna

Jornada Open Data

Presentació

Ens complau convidar-los a la Jornada de “Open Data” organitzada per la Direcció General d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic (DGIDT), que tindrà lloc el divendres, 28 de juny, a l'Auditòrium del ParcBit.

Podem entendre l’OpenData com una nova forma de publicar les dades, que requereix que les dades siguin de lliure accés per tots els ciutadans, sense limitacions tècniques o legals i publicades en formats oberts i estructurats. Pel que fa a l’administració pública, l’accés a les dades garanteix un marc de transparència i eficiència.

Les llicències amb les que s'alliberen les dades es basen en les lleis de reutilització de la informació de l'administració pública. Tal i com indica la llei 37/2007, sobre la reutilització de la informació del sector públic, al seu preàmbul: "La informació generada des de les instàncies públiques, amb la potencialitat que li dóna el desenvolupament de la societat de la informació, posseeix un gran interès per les empreses alhora d'operar en els seus àmbits d'actuació, contribuir al creixement econòmic i la creació de llocs de feina, i pels ciutadans com element de transparència i guia per a la participació ciutadana".

Més informació al nostre portal de Dades Obertes de la CAIB.

 

 

Amb la col·laboració de la Fundació BIT i amb el patrocini de l'empresa Indra.

Fundació BIT

Indra