Ponents

Emilio García García.

És Cap d'Àrea de Cooperació de Tecnologia de la Informació en la Direcció general de Modernització, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, al que es va incorporar en 2008. Col·labora habitualment amb la Comissió Europea en nom del Ministeri en el desenvolupament de les estratègies Europees d'Administració Electrònica. Dins de l'àmbit nacional, participa en el Projecte Aporta per a la promoció de la Reutilització de la Informació del Sector Públic, iniciativa conjunta del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Anteriorment va desenvolupar la seva carrera professional en Telefònica R+D i la Comunitat de Madrid.

 

 

Javier Jimeno de la Vera

És Gerent de Desenvolupament de Negoci al mercat de Processos Electorals de Indra. Enginyer Industrial per la ETSII de Madrid i MBA per l'Institut d'empresa, durant els últims anys s'ha especialitzat en estratègies de societat digital a través de models de Open government i Open Innovation desenvolupant projectes amb diferents administracions i entitats privades tant nacionals com a internacionals. A més de tenir una experiència de 7 anys al mercat electoral i haver col·laborat activament en la implementació de més de 50 processos electorals en 10 països, actualment col·labora amb clients estratègics de la companyia en l'aplicació d'iniciatives col·laboratives que potenciïn la relació amb col·lectius objectiu, identificant nous models participatius basats en la innovació. Així mateix, com a responsable de la solució iPARTICIPA de Indra, lidera la seva evolució cap a diferents àmbits d'aplicació entre els quals es troben la millora de processos i la gestió d'intangibles.

 

 

Olivier Schulbaum

Cofundador de l'organització internacional de formació en Tics i desenvolupadors de programari Platoniq i vicepresident de la Fundació Fuentes Obertes des de la qual codirigeix la plataforma de crowdfunding (finançament col·lectiu) Goteo.org, referent internacional en la divulgació i finançament col·lectiu de projectes basats en *open data i/o codi obert. Treballa a més com a consultor en nombroses organitzacions nacionals i estrangeres aplicant els seus coneixements i àmplia experiència en metodologies per a la participació ciutadana i la innovació social a través de les noves tecnologies.

Actualment desenvolupa, en el context del projecte europeu eCreative liderat per la Fundació Europeana, models i accions per establir un marc legal i empresarial per a la reutilització de contingut i dades obertes de museus, arxius, exposicions i altres fonts documentals, així com la implementació de tota la infraestructura tècnica necessària per a la creació de laboratoris europeus de Open Data en els sectors de les indústries culturals, el disseny, l'educació i el turisme.

 

 

Mar Cabra 

És periodista de recerca especialitzada en l'anàlisi de dades. És reportera i membre del Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ), així com vicepresidenta del grup espanyol de la Open Knowledge Foundation. En els últims anys ha publicat treballs sobre el tràfic de teixits humans, la sobrepesca i l'abús de medicaments psiquiàtrics dels nens tutelats a Estats Units en mitjans com The International Herald Tribune, Le Monde, El País, El Mundo, The Huffington Post i la cadena pública nord-americana PBS, entre uns altres. En 2012 va obtenir el premi Larra atorgat per l'Associació de la Premsa de Madrid.

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense i màster en Periodisme de Recerca per la Universitat de Columbia de Nova York, que va realitzar com a becària Fulbright. Ha treballat per a la BBC, CNN+, El Nou Herald/The Miami Herald i laSexta Notícies. A més, va engegar i va dirigir la Fundació Ciutadana Civio fins al desembre passat. És professora de periodisme de dades en el *Master de Periodisme de Recerca d'Unitat Editorial i de Periodisme Digital de l'Institut d'empresa.