Torna

Institut de recerca i formació agrària i pesquera (IRFAP)

Viticultura i enologia de varietats locals

L'àrea de viticultura i enologia és una de les línies de recerca principals que ha engegat l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP). S'ha ocupat principalment d'estudiar varietats de raïm autòctones de les Illes Balears i ha duit a terme projectes de recerca tant encaminats a la recuperació, el sanejament i la caracterització de varietats autòctones de raïm, com a l'avaluació del potencial antioxidant del vi i dels subproductes elaborats amb aquestes varietats. També cal destacar altres projectes relatius a la selecció clonal de les varietats mallorquines Callet, Moll i Manto negro, varietats d'àmplia distribució local, i al sanejament i la caracterització de Malvasia de Banyalbufar.
Les activitats es duen a terme tant a les instal·lacions de la mateixa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca com en altres centres de recerca (com és el cas de la Universitat de les Illes Balears), en el marc de convenis de col·laboració, i són finançats amb fons de la Comunitat Autònoma i de l'Estat.