EsPilari3121WEB.jpg

Lliurades les claus de 31 HPO d'una nova promoció a Es Pil·larí

La promoció d'HPO, promoguda per l'IBAVI a Es Pil·larí, té 78 habitatges en règim de lloguer i en règim de lloguer amb opció de compra. A més, se sumen a l’oferta d’altres dues promocions, una en règim de lloguer amb 42 pisos, i una altra de 36 habitatges en règim de lloguer amb opció de compra, que l'IBAVI promou en aquesta urbanització de Palma. Així doncs, en aquest barri, l’IBAVI gestiona 156 habitatges protegits de recent creació que han estat adquirits en estoc a promotors privats. La compra d’aquests tres edificis ha suposat una inversió de 24,74 milions d’euros.

En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques ha desenvolupat un pla de compra d’estoc buit amb una doble finalitat; per una banda, s’ajuda als sectors de constructors i promotors i, per altra, s’amplia el parc d’habitatge públic i es millora l’oferta per als residents a les Illes Balears. Dins aquest pla de compra d’estoc, la Conselleria (mitjançant l’IBAVI) ha adquirit un total de 392 habitatges i ha invertit prop de 60 milions d’euros.

Lliurament de claus

El cas de la promoció de 78 habitatges, de la que s'han lliurat les claus a 31 famílies, inclou ambdós règims. Concretament, s’ofereixen 39 habitatges en lloguer i 39 en lloguer amb opció de compra.
Així doncs, 13 adjudicataris accedeixen a habitatges en lloguer i abonaran quotes d’entre 380 i 450 euros mensuals, segon les característiques de l’habitatge. Els altres 18 adjudicataris accedeixen a habitatges en règim de lloguer amb opció de compra amb mensualitats d’entre 518 i 664 euros. La nova promoció està al carrer de Francisca Bosch (22-30), cantonada amb els carrers de Bernat Jofre (21-29), Maria Mut (14) i Francesc de Sales Aguiló (11).

Memòria d’Activitat
L’IBAVI ha presentat la seva Memòria d’Activitat en la que es recull, entre altres qüestions, informació dels 87 projectes que ha gestionat durant l’etapa 2007-2011.
Concretament, 51 projectes d’obra nova (en diferents graus d’execució), 17 d’edificis adquirits a promotors privats i 19 de rehabilitació a les Àrees de Rehabilitació Integral del Polígon de Llevant de Palma i a Maó.