L'IBAVI construirà 147 nous HPO a Maó i a Sant Lluís

SIGNATURA_FERRERIES1_1.JPG SIGNATURA_FERRERIES_1.JPG

 

  • La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques ja ha gestionat un total de 259 vivendes a Menorca: les 147 que avui se signen més 112 producte d’anteriors acords

  • El conseller Jaume Carbonero signa amb els Ajuntaments de Maó i Sant Lluís la cessió dels terrenys necessaris.

  • El Consell Insular de Menorca col•laborarà mitjançant estudis de demanda d’HPO

  • Amb la signatura d’avui se generen 19 milions d’euros d’inversió a la illa

  • També s’ha signat un acord amb Ferrerires per a la construcció d’una escoleta

 

El conseller d’Habitatge i Obres Públiques i president de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), Jaume Carbonero, ha signat dos convenis de col•laboració que suposaran l’adquisició dels terrenys necessaris per a que l’IBAVI posi en marxa promocions per un total de 147 noves HPO a Menorca.
Aquestes dades se sumen als 112 habitatges que l’IBAVI està gestionant a altres municipis de Menorca, amb la qual cosa, en dos anys de gestió ja estan en marxa un total de 259 vivendes protegides en aquesta Illa.
Prèviament, el conseller ha signat amb l’Ajuntament de Ferreries un altre conveni mitjançant el qual, l’IBAVI assumeix la construcció d’una escoleta de 0-3 anys a la planta baixa de l’edifici de la futura promoció d’HPO prevista a aquesta localitat.
Pel que fa als acords per augmentar el parc d’HPO, Carbonero ha signat amb el batle de Maó, Vicenç Tur, l’adquisició i cessió de tres terrenys en aquest municipi, als quals s’hi construiran uns 131 habitatges.
Posteriorment, el conseller ha rubricat una altra col•laboració amb el batle de Sant Lluís, Llorenç Carretero, per obtenir els terrenys necessaris per a la construcció de 16 habitatges més.
La posada en marxa d’aquestes noves promocions significaran un esforç inversor de 19 milions d’euros per part de l’IBAVI, 17,18 milions per a les 131 vivendes de Maó i 1,88 milions per a les 16 de Sant Lluís.

En ambdós casos també ha signat el president del Consell de Menorca, Marc Pons, que donarà suport a aquests projectes mitjançant l’impulso i elaboració d’estudis sobre demanda d’habitatges de protecció pública en aquests dos municipis.
A més, el Consell donarà assistència tècnica i jurídica, en el marc de les seves competències, a l’Ajuntament de Maó per al desenvolupament d’aquest conveni.

 

Conveni amb l'Ajuntament de Ferreries
A Ferreries, el Govern de les Illes Balears té projectat un edifici amb 24 habitatges de protecció oficial i equipament escolar que se construirà a un solar adquirit entre el Ajuntament de Ferreries i l’IBAVI.
El conveni signat avui suposa el compromís per part de l’IBAVI d’incloure les obres previstes en el local de planta baixa destinat a escoleta, a la licitació per a la selecció del contractista que ha de realitzar les obres de l’edifici d’habitatges.
Així doncs, l’IBAVI es farà càrrec de redactar i executar el projecte de construcció de l’edifici d’habitatges de protecció pública, en el qual només es tractarà la façana de la planta baixa, i es deixarà l’interior en estructura. L’adequació del local a l’ús d’escoleta anirà a càrrec de l’Ajuntament, amb una despesa màxima de 874.845,42 euros.

Conveni amb l’Ajuntament de Maó
El conveni de col·laboració signat fa referència a dues parcel•les propietat de la societat municipal Promocions Urbanístiques de Maó, SL i d’un tercer solar, per part de l’Ajuntament directament.
Així doncs, la societat municipal Promocions Urbanístiques de Maó, SL (PUM) ven per 2.794.291,20€ dues parcel•les a l’IBAVI, ubicades al Passeig de circumval•lació, i que tenen una superfície total de 2.781 m2.
Es preveu que en aquests terrenys es pugui construir uns 90 habitatges protegits.
Per la seva part, l’Ajuntament de Maó cedeix a l’IBAVI un solar de 4.729,71 m2 de superfície situat al Carrer Sant Lluís Gonzaga, 78.  En aquest espai se podran construir 41 HPO. A mode de contraprestació, l’IBAVI pagarà a l’Ajuntament en espècie, mitjançant la construcció d’un local que tindrà com a destinació una escoleta municipal.

Conveni amb l’Ajuntament de Sant Lluís
En aquest municipi l’acord signat fa referència a la cessió a l’IBAVI, per part de l’Ajuntament, de tres solars: dos de 300,33 m2 al carrer Jacinto, números 43-45, amb capacitat per a 4 habitatges; i un tercer al carrer Barracas, número 18, amb unes dimensions de 510 m2 i capacitat per construir-hi 16 vivendes.
La cessió, que s’ha fet a títol onerós, tindrà com a destinació la promoció i construcció d’HPO; a mode de contraprestació, IBAVI lliurarà a l’Ajuntament de Sant Lluís dos locals, situats a les plantes baixes de les promocions futures amb una superfície aproximada de 258 m2 el del carrer Jacinto i de 272m2 el que s’ubiqui al carrer Barracas. Ambdós locals tindran un valor total de 282.559 euros, aproximadament.