Francina Armengol i Jaume Carbonero signen un conveni de col·laboració per a la cessió de dos habitatges de l'IBAVI a Palma

 

L’IMAS s'encarregarà de la gestió i administració dels pisos per ubicar-hi una llar de menors.

 

El conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, president de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’IBAVI cedeix a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) el lloguer de dos habitatges protegits a Palma.

El conseller de Benestar Social i president de l’IMAS, Jaume Garau; el director general d’Arquitectura i Habitatge, Casimir Godia; la gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera, també han assistit a l’acte de signatura d’aquest acord.

L’acord, amb una durada d’un any prorrogable anualment, suposa l’arrendament de dos habitatges i dos trasters a l’Àrea de Protecció al Menor i Atenció a la Família de l’IMAS.

L’objectiu de la institució insular és unir aquests dos immobles i reubicar-hi els infants que actualment viuen a la Llar de la Vileta i d’aquesta manera gaudiran d’unes millors infraestructures. En aquest sentit, entre vuit i deu nins i nines de 3 a 12 anys passaran a viure a aquests dos immobles, de 90 metres quadrats cada un, que estaran comunicats.

Com a contraprestació per la cessió de la gestió i administració dels immobles cedits, l’IMAS satisfarà mensualment la quantitat de 459,38 euros en concepte de renda per cada habitatge; i 8,75 euros per cada traster.

L’IBAVI, empresa pública dependent de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, ha signat, en els darrers dos anys, més d’una vintena de convenis i contractes amb entitats i organitzacions sense ànim de lucre, contribuint així al desenvolupament de diversos projectes socials i donant resposta a les necessitats dels sectors més desfavorits.

Actualment, l’IBAVI ha cedit la gestió i administració de 18 locals i uns 40 habitatges protegits, la majoria en règim de lloguer. Se beneficien d’aquests acords 6 ajuntaments, 13 organitzacions sense ànim de lucre i 3 entitats públiques.

El darrer conveni - signat ahir 18 de maig- ha estat amb la Fundació Institut Socioeducatiu s’Estel; aquest conveni també ha suposat la cessió de la gestió i administració de dos habitatges de protecció pública destinats a un projecte d’emancipació i reinserció social de joves.

Per la seva part, cal recordar que el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS (òrgan competent en matèria de protecció de menors a Mallorca) està treballant des de l’inici de legislatura per millorar les condicions de vida dels menors que, per diferents motius, es troben en una situació de desemparament.

Així, s’ha fet un important esforç en la millora de les infraestructures destinades a aquests menors. Cal recordar que els infants que vivien al centre de Muro s’han traslladat recentment a unes noves instal·lacions a Palma. També s’han iniciat les obres al Puig dels Bous i els menors que viuen a Son Gibert es traslladaran en breu a una casa unifamiliar, les condicions de la qual donaran una millor resposta a les seves necessitats.

    

1.jpgLa presidenta del Consell de Mallorca i el conseller d'Habitatge i Obres Públiques signen el conveni de col·laboració.
2.jpg
Jaume Garau, Francina Armengol, Jaume Carbonero i Casimir Godia.