Mercadal.jpg


Es lliuren les 8 primeres claus del nou edifici d'habitatges protegits que ha construït l'IBAVI a Es Mercadal

 

* Aquesta promoció d’HPO  inclou vivendes en règim de lloguer i en règim de lloguer amb opció de compra

* Està obert el termini de sol•licituds per accedir-hi a la resta de pisos

* Els preus mitjans del lloguer són de 365 euros mensuals de mitjana

* Des de 2008 fins a l’actualitat, l’IBAVI a gestionat a Menorca 303 vivendes

 

El conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha lliurat les claus de 8 habitatges protegits de la promoció del carrer Llevant d’Es Mercadal. Es tracta dels primers inquilins que viuran en aquest nou edifici. El termini d’admissió de sol·licituds es troba obert per als interessats.

Les sol·licituds es presenten a les oficines de l’IBAVI a Maó (carrer Anuncivay 26) i al Moll Comercial de Ciutadella (terminal portuària). Els dijous, també a l’Ajuntament d’Es Mercadal.

En l’acte han estat presents també el president del Consell de Menorca, Marc Pons; el batle d’Es Mercadal, Francesc Ametler; i la directora gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera.

La construcció d’aquesta promoció ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Es Mercadal mitjançant el qual, el consistori va cedir el solar a l’IBAVI –empresa pública dependent de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques- per a la construcció de 26 habitatges de protecció pública.

Quant als habitatges, cal destacar que hi ha 21 vivendes en règim de lloguer i 5 en règim de lloguer amb opció de compra. Així mateix, la promoció inclou 27 places d’aparcament i 27 trasters.

Del total d’habitatges, hi ha 21 amb una superfície de 84m2 i tres dormitoris; dos d’aquest habitatges estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha també 5 habitatges de dos dormitoris que tenen una superfície de 67 m2 aproximadament.

El preus orientatius dels habitatges en lloguer oscil·len entre els 300 i els 400 euros mensuals, segon la seva superfície.

Els habitatges destinats a lloguer amb opció de compra tindran uns preus inicials de 400 euros mensuals per als pisos de 68m2, els quals tindran un preu de venta als 10 anys de 149.588,45 euros;  i 532 euros mensuals per als pisos de 90m2, amb un preu de venda als 10 anys de 198.656,64 euros.

El preu d’execució de les obres de construcció de l’edifici, assumit per l’IBAVI, ha estat de 2.793.088 euros. L’arquitecte director del projecte ha estat Jaime Ferrer Fores i l’empresa constructora, Construcciones Llabrés Feliu. L’Ajuntament d’Es Mercadal, per la seva banda, ha subvencionat l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obra (ICO) i les taxes per llicència urbanística. Així mateix, el consistori ha assumit les despeses i l’execució de les obres d’urbanització necessàries per a l’adequació del solar.

En contraprestació, l’IBAVI va cedir el local de la planta baixa de l’edifici a l’ajuntament, d’uns 585m2, un espai que serà destinat a aula de formació i taller ocupacional. També, un dels habitatges, en règim de lloguer, serà cedit a l’ajuntament per a la seva gestió.

Actuacions de l’IBAVI a Menorca

Des de 2008 fins a l’actualitat, l’IBAVI a gestionat a Menorca 303 vivendes que suposen estar gesionat una inversió de 34,24 milions d’euros.

Actualment hi ha en promoció 173 habitatges a Menorca que suposen una inversió de 20,85 milions d’euros. Concretament se tracta de 10 edificis ubicats als municipis d’Es Mercadal, Alaior, Ferreries, Maó i Sant Lluís.

Hi ha sòl per posar en marxa altres 85 habitatges, amb la qual cosa la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques invertirà en aquesta illa 9,29 milions d’euros més i serà en dues promocions, una en Ciutadella i una altra a Maó.

Des de 2008 s’han lliurat a Menorca 45 claus, 20 a Es Migjorn i 25 a Maó, amb 4,10 milions d’euros invertits per fer-ho possible.