El conseller Jaume Carbonero lliura les claus de setze habitatges protegits

 

La major part d’aquestes vivendes s’adjudiquen en règim de lloguer

El conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, acompanyat pel director general d’Arquitectura i Habitatge, Casimir Godia, i per la directora gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera, ha lliurat les claus de 16 habitatges protegits procedents de diferents promocions públiques.

Del total de vivendes adjudicades, 13 són en règim de lloguer; altres dues, en règim de lloguer amb opció de compra; i un dels habitatges se lliura en règim de compravenda.

Els 13 habitatges de lloguer corresponen a diverses promocions a Palma i a Inca.

Una de les vivendes en règim de lloguer amb opció de compra pertany a la promoció d’Es Pil·larí de Palma y l’altra, a una de les promocions públiques de Sa Pobla.

L’únic habitatge que se lliura avui en règim de compravenda és d’una promoció de l’IBAVI a Fornalutx.

Tots els habitatges que se lliuren en règim de lloguer a Palma i a Inca, excepte el d’Es Pil·larí, són de segona ocupació, és a dir, habitatges ocupats que han quedat lliures una vegada s’ha exhaurit el termini d’arrendament. Els llogaters d’aquestes vivendes pagaran unes quotes d’entre 240 i 360 euros mensuals, segon la promoció i les característiques dels habitatges.

El pis de la promoció d’Es Pil·larí que avui se lliura en règim d’arrendament, amb traster i plaça d’aparcament, té un preu mensual de 459 euros

Pel que fa als pisos en règim de lloguer amb opció a compra, cal destacar que aquesta modalitat permet al llogater comprar la vivenda transcorreguts deu anys. La meitat del import que sigui abonat en concepte de lloguer durant aquests deu anys, s’estalvia per a la compra de l’habitatge.

Concretament, l’adjudicatari de l’habitatge d’Es Pil·larí pagarà una mensualitat de 645 euros mensuals, en la qual s’inclou una plaça d’aparcament i traster. En deu anys, el beneficiari podrà optar a la compra d’aquesta vivenda (amb aparcament i traster) per uns 199 mil euros.

Al cas de la promoció de Sa Pobla, l’adjudicatari assumeix una quota mensual de 438 euros. Transcorreguts deu anys, la venta d’aquest habitatge, amb plaça d’aparcament vinculada, serà per un import de 177 mil euros.

Finalment, la vivenda de Fornalutx, també amb plaça d’aparcament i traster vinculats, té un preu de venta de 138.780 mil euros.

La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, en el seu afany per afavorir i agilitzar l'accés a un habitatge, ha simplificat recentment tot el procés de sol·licitud d'habitatges de protecció pública mitjançant la creació d'un registre únic de demandants.

L'objectiu d’aquest registre de demandants és canalitzar totes les peticions d'habitatge protegit que es realitzen en aquesta comunitat autònoma, promogudes per iniciativa privada o pública, com és el cas de l'IBAVI, ja siguin en règim de compravenda, de lloguer o de lloguer amb opció a compra.

La inscripció en aquest registre és, per tant, condició indispensable per poder accedir als procediments d'adjudicació d'habitatges.

Els interessats poden sol·licitar informació i/o cita prèvia al 900 780 000 o consultar la web de l’IBAVI www.ibavi.es

    
1112780.jpg

Els adjudicataris dels HPO amb el conseller Jaume Carbonero, el director d'Arquitectura i Habitatge Casimir Godia i la gerent de l'IBAVI, Catalina Cladera.