Més del 80 per cent dels projectes finançats amb ITS ja estan iniciats

El percentatge de projectes iniciats de 2017 ascendeix al 81,2% del total aprovat (52 projectes) i en queden 12 per iniciar.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha explicat que dels projectes de 2016 ja se n'han finalitzat 4 (8,7%), mateix percentatge que queda per iniciar, i ja s'han iniciat 38 projectes, que són un 82,6 % dels projectes aprovats. En aquest cas, la vicepresidenta ha explicat que aquest apartat inclou les obres iniciades i també l'inici dels tràmits administratius en el cas dels projectes que no precisen aquestes tasques, com ara adquisicions de patrimoni cultural i natural.

Pel que fa als projectes finançats amb la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible de 2017, el percentatge de projectes iniciats ascendeix al 81,2% del total aprovat (52 projectes) i en queden 12 per iniciar.

En seu parlamentària, la vicepresidenta ha recordat que l'Impost de Turisme Sostenible té com a objectiu esponjar la pressió que el turisme exerceix sobre el arxipèlag. En aquest sentit, ha recordat que la recaptació de l'impost ha permès al Govern participar en la compra de la finca de Sa Senieta, que formarà part del Museu de Formentera, i que es duen a terme accions per a la protecció de la flora i la fauna de les illes, amb projectes com la plantació de plantes de ribera a l'Albufera de Mallorca, i per la protecció de les aus marines, amb el projecte Ales a la mar.

Enlaces de interes: