Es recullen 23.000 quilos de residus de diferents espais litorals de rellevància ambiental d’arreu de les Illes

El 25 de gener de 2017, la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible de les Illes Balears va escollir els projectes per ser finançats amb la recaptació de l'impost del turisme sostenible durant l'any 2016.

Un dels projectes seleccionats va ser el Pla Anual de neteja per terra de platges, cales i espais públics amb persones amb risc d'exclusió social. Aquest projecte té com a objectius específics: la protecció, la preservació i la recuperació del medi natural, rural, agrari i marí, així com el foment de la desestacionalització, és a dir la neteja de les platges en temporada baixa. El projecte ha comptat amb un pressupost de 450.000 € i es va iniciar al mes de març per finalitzar el pròxim mes de juliol.

L’ha dirigit el Servei de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i l’ha executat a més de 200 punts litorals de rellevància ambiental on ja es porten recollits 23.000 quilos de residus. Avui dematí, la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, i la coordinadora autonòmica de Creu Roja, Juana Lozano, han pogut veure in situ les tasques de neteja de residus i extracció de flora al·lòctona a la zona de ses Covetes, al Parc Natural des Trenc.

Enlaces de interes: