OFIM ILLES BALEARS

 

 

QUÈ SON ELS CENTRES D'INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ PER A PERSONES IMMIGRANTS DE LES ILLES BALEARS (OFIM)?

 

 

Els Centres d’Informació i Orientació per a persones immigrants (OFIM) són uns serveis d'assessorament i suport per a les persones immigrants i tenen les funcions següents:

 

  a)     Presten orientació i assessorament sobre normativa i tràmits d’estrangeria (autorització de treball, autorització de residència, reagrupament familiar, visats, informe d’esforç d’integració, informe d’escolarització de menors a càrrec, etc.).

 

b)     Presten informació i assessorament sobre dret laboral i serveis d’orientació i inserció laboral i, si escau, fan la derivació als serveis competents (cerca de feina, Seguretat Social, mediació laboral, etc.).

 

c)      Col·laboren en la inserció social del col·lectiu de persones immigrades a partir de l’accés a recursos propis de benestar social, tendint sempre a derivar-les a les xarxes i als serveis normalitzats de les diferents administracions públiques (atenció primària sanitària, educació, empadronament, habitatge, centres d’acolliment, menjador de transeünts, Registre Civil, Policia, etc.).

 

d)     Ofereixen assessorament a professionals d'administracions i entitats sense ànim de lucre sobre temes relacionats amb estrangeria.

 

e)      Donen suport tècnic a l’associacionisme de les persones immigrants i a la seva participació en altres entitats i associacions de la comunitat.

 

f)       Duen a terme directament cursos d’integració social i cultural per a persones immigrants o hi col·laboren.

 

L’objectiu fonamental d’aquests centres és fomentar la integració real de les persones immigrants en la societat de les Illes Balears, però sense generar una atenció específica en matèries per a les quals ja hi ha una atenció normalitzada.

 

Així doncs, els destinataris són preferentment els ciutadans immigrants residents a les Illes Balears, professionals i població en general interessats en temes relacionats amb la immigració, la normativa d’estrangeria i els recursos socials.