Torna

Espais Naturals Protegits

REFUGI DE LA COMUNA DE CAIMARI

Construït a la dècada dels 70 com a caseta per als peons de camins de l'actual carretera Caimari-Lluc, els anys 80 es va reformar com a caseta de vigilància de la finca i, més tard, passà a funcionar com a refugi. L'any 2005, a través d'un conveni de cogestió entre l'Ibanat i l'Ajuntament de Selva, s'hi realitzaren reformes, entre les quals destaquen l'adaptació de les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda. L'edifici i els voltants disposen dels equipaments bàsics per fer-hi petites estades.

Fotografies
2.Interior refugi de Caimari.JPG 3.Refugi de Caimari.JPG 5.Interior Refugi de Caimari.jpg
6.Exteriors refugi de Caimari.JPG 7. LLiteres refugi de Caimari.JPG
4.Exteriors refugi de Caimari.JPG 1.Exteriors refugi de Caimari.JPG
Localització i accés

El refugi de Caimari es troba en el Paratge natural de la Serra de Tramuntana, dins la comuna de Caimari, en el terme municipal de Selva.

S'accedeix al refugi a través d'un tram del camí vell de Lluc de 300 m de longitud, que s'inicia en el Km 11,6 de la carretera Ma-2130.

S'hi pot accedir en vehicle.

Coordenades UTM. X:491114 i Y:4405394.

Plànol refugi Comuna de Caimari.pdfPlànol refugi Comuna de Caimari.pdf

La comuna de Caimari

La comuna de Caimari, propietat de l'Ajuntament de Selva, és el territori comunal més extens d'aquest terme municipal, amb aproximadament 1.000 quarterades de superfície.

Dins la comuna hi ha un gran nombre d'elements que fan paleses les activitats que es duien a terme en el bosc en el passat: sitges, forns de calç, barraques de roter, basses i aljubs. L'entorn natural, juntament amb aquests elements fan de la comuna de Caimari un dels indrets més encisadors de la Serra de Tramuntana.

Descripció i equipaments

El refugi té una superficie útil de 29 m2 amb un altell.

La capacitat del refugi és de vuit persones.

A l'interior del refugi hi ha una taula i un banc, quatre lliteres, un bany d'obra adaptat, una llar de foc i una farmaciola a més d'un extintor. No disposa de llits.

El refugi té llum i aigua corrent.

A l'exterior del refugi hi ha una taula adaptada, un fogó adaptat, un punt verd i un llenyer.

Adaptacions

El refugi no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries

La comuna de Caimari és molt freqüentada pels excursionistes, ja que la travessen en la clàssica pujada a Lluc a través del camí Vell. El camí vell de Lluc a Caimari forma part del GR.

El visitant pot gaudir panoràmiques excel·lents sobre el sector del Pla de Mallorca més proper a la Serra de Tramuntana.

Dins la comuna de Caimari hi ha dues àrees recreatives que permeten gaudir d'aquest espai natural.

RESERVES

Per realitzar una reserva contacti amb l'Ajuntament de Selva. Telèfon: 971 51 50 06.