PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA


Aquesta campanya, impulsada per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, neix amb el suport i la col·laboració dels agents econòmics i socials, a qui la presidenta ha “agraït la seva participació” en la relació que durant tota la legislatura vol mantenir el nou Govern facilitant “el diàleg i la concertació social”. En aquest sentit, la campanya pretén donar resposta a la situació de necessitat i precarietat dels treballadors de Balears, perquè en els darrers quatre anys un 70 % dels nous contractes registrats han estat a temps parcial i enguany nou de cada deu són de caràcter temporal.

Les inspeccions extraordinàries començaran el 17 d’agost i es perllongaran durant sis setmanes. Des de la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral, en col·laboració amb la Inspecció de Treball, s’han programat un mínim de 1.300 actuacions al llarg d’aquest període. Els contractes temporals i els contractes a temps parcial seran els principals objectes de seguiment.

D’aquesta manera, els empresaris comptaran amb un marge de deu dies per revisar la situació contractual dels seus treballadors. Un total de 32 inspectors provinents de tot l’Estat formen aquest dispositiu especial, que reforçarà la tasca dels inspectors de les Illes. Això suposa un increment de més del 50 % de la plantilla que habitualment opera al territori balear.

Els principis que orienten aquesta campanya són assolir condicions laborals dignes i estabilitat en el treball, alhora que frenar la competència deslleial i millorar l’oferta de productes i serveis. El lema que representa l’objectiu general és “Contra la precarietat, una ocupació de qualitat”, perquè “amb bona feina, tots hi guanyem”.
Tot i la complexitat per la posada en marxa del Pla, el Govern ha actuat de manera ràpida: en un mes s’ha donat compliment a un dels compromisos recollits en l’Acord de Governabilitat. 

 

 

Actualitat



Darreres Novetats


[+]

Gobierno de las Islas Baleares