Torna

Portal Consum

 

Obert el període d’inscripció en el concurs Consumòpolis 17

El lema d’enguany, «Pitja “m’agrada” al consum circular i responsable»


Des del 8 de novembre i fins al 7 de març està obert el període d’inscripció en el concurs Consumòpolis, que enguany arriba a la 17a edició. Un any més, el Ministeri de Consum i la Direcció General de Consum aposten per l’educació en el consum responsable.

L’objectiu del concurs és oferir a la comunitat escolar una eina pràctica i dinàmica que contribueixi al desenvolupament integral dels consumidors. En aquest sentit, la idea és sensibilitzar els escolars de la importància que té fer els actes de consum de forma responsable i sostenible, de manera que aquest concurs és l’instrument més adequat per arribar a assolir-ho.

Consumòpolis és un concurs que promou la reflexió, de forma crítica, solidària, responsable, sostenible i divertida, sobre diferents aspectes del consum responsable i de conceptes relacionats amb diverses temàtiques de consum.

Fases

El concurs consta de dues fases de participació:

  • Una fase autonòmica, organitzada pels organismes competents en matèria de consum de cada ciutat i comunitat autònoma, en la qual se seleccionen els equips guanyadors en cada nivell de participació.
  • Una fase nacional, organitzada per la Direcció General de Consum del Ministeri de Consum, en la qual participen els equips que hagin resultat guanyadors a cada ciutat i comunitat autònoma.

Participació

Pot participar-hi, en règim de concurrència competitiva, l’alumnat matriculat en qualsevol centre públic, concertat o privat del territori nacional en algun dels tres nivells de participació:

  • Nivell I: 5è i 6è curs d’educació primària.
  • Nivell II: 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria.
  • Nivell III: 3r i 4t curs d’ESO o de formació professional bàsica.

La inscripció en el concurs es fa per equips de cinc participants, matriculats en algun dels cursos del nivell de participació corresponent, coordinats pel personal docent del centre.

La participació en el concurs es materialitza a través d’activitats relacionades amb diverses temàtiques de consum, seguint les instruccions generals de participació que s’indiquen en la plataforma web de Consumòpolis.

Recorregut

El concurs consta d’un recorregut per la ciutat virtual de Consumòpolis, que els cinc components de l’equip han de completar resolent deu proves de caràcter pedagògic i lúdic.

Cal assenyalar que enguany, per primera vegada, el document introdueix avatars relacionats amb la diversitat, tal com succeeix a les escoles de les Balears, on estudien infants amb una gran riquesa d’orígens familiars diversos.

Informació extra

Els principals documents relacionats amb el desenvolupament del concurs són els següents:

  • Bases reguladores del concurs: publicades en el BOE núm. 230, sec. III, pàg. 117495, de 25 de setembre de 2021.
  • Instruccions generals de participació: detallen els aspectes que cal tenir en compte per utilitzar correctament la plataforma web de Consumòpolis.
  • Document d’ajuda: serveix per resoldre els dubtes més freqüents que puguin sorgir al personal docent coordinador al llarg del concurs.
  • Resolució de la convocatòria autonòmica i la dels reconeixements: estableixen les especificacions i les consideracions relatives al desenvolupament del concurs a les Illes Balears.

Reconeixements

Hi haurà reconeixements per a l’equip guanyador de cada nivell de participació, per al personal docent coordinador dels equips classificats en primer lloc i per als tres centres amb més participació.

La inscripció en el concurs es fa per equips de cinc participants, matriculats en algun dels cursos del nivell de participació corresponent, coordinats pel personal docent del centre.

A més, hi haurà obsequis per a tot l’alumnat i el personal docent coordinador que hagi acabat el recorregut per la ciutat virtual de Consumòpolis.

Per resoldre dubtes i incidències

consultas.consumopolis@consumo.gob.es
Per a més informació:
Concurs escolar Consumòpolis 17
Servei d’Educació, Formació i Relacions Institucionals
Direcció General de Consum (carrer de Jesús, 38 A, 07010 Palma)
educacio@dgconsum.caib.es
Tel. 971 17 95 30 i 971 17 79 79