Torna

Servei d'Avaluació, Acreditació i Inspecció

Curs de seguretat del pacient - 2016

La seguretat del pacient es consolida en els sistemes sanitaris a escala internacional com un corpus de coneixement teòric, empíric i multidisciplinari, que ja ocupa un lloc destacat entre les línies estratègiques i prioritàries d’actuació de les seves polítiques de salut.     
Un element clau d’aquesta consolidació és la formació de tot el personal assistencial i dels responsables de la presa de decisions en els principis, fonaments teòrics i coneixements pràctics de l’ampli ventall d’intervencions específiques de millora de la seguretat clínica en tots els àmbits de l’assistència sanitària que es desenvolupen en molts països, així com en les proves científiques en què es basen i els resultats obtinguts fins ara.         
L’omissió de la seguretat del pacient és injustificable des de qualsevol dels vessants o principis gairebé universals que regulen els sistemes sanitaris avui en dia: l’ètica mèdica, el professionalisme, l’efectivitat clínica, l’eficiència, la solvència i l’equitat. Una mesura directa tant de la importància com de la justificació de continuar enfortint la seguretat clínica en tots els serveis de salut de tot arreu prové, sense anar més enfora, dels costos i les conseqüències clíniques (morbimortalitat) evitables de la no–seguretat, que ja es comencen a conèixer a diversos països com Espanya.
Aquest curs de 60 hores lectives de durada garanteix l’adquisició dels coneixements bàsics en seguretat de pacient, que ha de tenir qualsevol professional de qualsevol nivell de l’assistència sanitària.

 

 Descarregar programa

Inscripció finalitzada per aforament complet