En aplicació del Reial decret 821/2008, de 16 de maig, pel qual es regulen les condicions d'aplicació de la normativa comunitària en matèria d'higiene dels pinsos i s'estableix el registre general d'establiments en el sector de l'alimentació animal i del Reglament (CE) 183/2005, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de gener, pel qual es fixen els requisits en matèria d'higiene dels pinsos, els explotadors d'empreses de pinsos han de garantir que els establiments sota control seu disposin de l'autorització corresponent i que estiguin inscrits en el Registre d'establiments del sector de l'alimentació animal, sempre que duguin a terme alguna de les activitats següents:
a) fabricar i/o comercialitzar algun dels pinsos que s'estableixen en el Reglament (CE) 1831/2003 o algun dels productes que s'indiquen en la Directiva 82/471/CEE i a què es fa referència en el capítol 1 de l'annex IV del Reglament (CE) 183/2005;
b) fabricar i/o comercialitzar premescles que utilitzin els additius per a pinsos a què es fa referència en el capítol 2 de l'annex IV del Reglament (CE) 183/2005;
c) fabricar per a la comercialització o produir exclusivament per a les necessitats de la seva explotació pinsos composts que utilitzin additius per a pinsos o premescles que continguin additius per a pinsos i a què es fa referència en el capítol 3 de l'annex IV del Reglament (CE) 183/2005.
Els titulars d'establiments del sector de l'alimentació animal han de garantir que totes les etapes de producció, transformació i distribució que tenen lloc sota control seu es duguin a terme d'acord amb la legislació comunitària, la legislació estatal compatible i les bones pràctiques, i en particular han de garantir que compleixin els requisits pertinents en matèria d'higiene.
En alimentar animals destinats a la producció d'aliments els agricultors han d'adoptar mesures i procediments per mantenir en el nivell més baix a què es pugui arribar raonadament el risc de contaminació biològica, química i física dels pinsos, dels animals i dels productes d'origen animal.
Els explotadors d'empreses de pinsos i els ramaders han d'obtenir i utilitzar únicament els pinsos procedents dels establiments registrats i/o autoritzats segons el Reglament (CE) 183/2005.
3 mesos
3 mesos
Positiu
Instància de part
No
S'ha de modificar, havent-ho sol·licitat prèviament, el registre o l'autorització d'un establiment si ha demostrat la capacitat per dedicar-se a activitats que complementin o que reemplacin les activitats per a les quals havia estat registrat o autoritzat inicialment.
S'ha de suspendre temporalment el registre o l'autorització d'un establiment per a una o diverses de les seves activitats o per a totes si es demostra que ha deixat de complir les condicions que hi són aplicables. La suspensió durarà fins que l'establiment torni a complir aquestes condicions.
Es revocarà el registre o l'autorització d'un establiment per a una activitat o diverses en els casos següents:
- L'establiment cessa en una de les seves activitats o en diverses.
- Es demostra que no ha complit les condicions aplicables a les seves activitats durant el període d'un any.
- S'hi observen deficiències o ha hagut d'interrompre de manera reiterada la producció en un establiment i l'explotador de l'empresa de pinsos encara no pot oferir garanties adequades respecte de la producció futura.
A la Direcció General d'Agricultura, a les delegacions de l'empresa pública FOGAIBA (Palma, Campos, Felanitx, Manacor, Inca, sa Pobla i Sóller), als consells insulars d'Eivissa i Formentera i de Menorca, o bé en la forma prevista en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
Directora General, Direcció General de Medi Rural i Marí