Llibre de registre per un nucli zoològic

  1. TRAMESA DEL LLIBRE DE NUCLIS ZOOLÒGICS

    L'article 403.1.2 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix que els serveis facultatius veterinaris corresponents a la inclusió en el Registre i el lliurament i la diligència dels llibres de nuclis zoològics està subjecte al pagament d'una taxa, taxa que la Resolució del vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i d'Ocupació de 7 de febrer de 2012 per la qual es publica l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries dels tributs propis de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2012 (BOIB núm. 22, d'11 de febrer de 2012), fixa en 54,63 euros.

    Per retirar el llibre, la persona titular o representant ha de presentar el resguard que acredita el pagament d'aquesta taxa, i signar el llibre de registre i la conformitat de la diligència en què es fa constar que se li ha lliurat el llibre de registre. Tant el resguard acreditatiu del pagament com la diligència signada s'han de guardar a l'expedient del nucli zoològic.

    En el cas que la persona titular d'un nucli registrat vulgui sol·licitar un llibre nou, perquè el vell tingui totes les pàgines emplenades, s'ha de seguir el mateix procediment.

     

     

             2.GESTIÓ DEL LLIBRE DE NUCLIS ZOOLÒGICS

    Els nuclis zoològics han de portar al dia un llibre de registre en el qual han d'apuntar les entrades i sortides dels animals en el qual s'ha d'especificar, per a cada animal, la informació següent:

    - Data d'entrada.
    - Procedència.
    - Identificació individual de l'espècie i la raça.
    - Data de sortida.
    - Destinació.

    Les espècies que per raó de la grandària o del sistema de comercialització, s'adquireixen en lots, s'han d'identificar en el llibre de registre per lots de la mateixa espècie entrats en la mateixa data en l'establiment. Aquests lots s'han de numerar i s'ha d'anotar, per a cadascun, les dades d'origen i la procedència.

    Les baixes d'animals per mort, venda o qualsevol altre motiu, s'han de fer constar en el llibre de registre.

    Les dades que figuren en el llibre de registre tenen la consideració d'estadística i de control sanitari, i poden ser utilitzades per l'autoritat competent amb aquestes finalitats.