Torna

Guia d'Associacions de Salut

Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)

Tots els serveis que ofereix l’aecc són completament gratuïts

Objectius de l’associació:

  • Prestar ajuda i suport al malalt de càncer i a la seva família.
  • Promoure campanyes informatives.
  • Fomentar l’educació per a la salut.
  • Dur a terme tasques de prevenció, informació i investigació.

L’objectiu principal és que no hi hagi cap persona afectada per càncer que se senti tota sola, desorientada o desatesa.

Activitats i serveis:

  • Suport i ajuda als pacients oncològics i als seus familiars.

- Atenció psicològica especialitzada, individual o grupal, des del primer moment, durant la malaltia i després, tant a la nostra seu social com a l’Hospital Son Llàtzer a pacients oncològics i als seus familiars. També oferim aquesta atenció una vegada per setmana en algunes localitzacions de la Part Forana, com ara Campos, en un espai cedit per a això en el mateix Ajuntament.

- Programa “Primer impacte”, en el qual es fa una primera visita a les persones que acaben de ser diagnosticades de càncer, així com als seus familiars, per detectar quines són les necessitats prioritàries i derivar-les adequadament al professional oportú.

- Programa "Molt x viure”, específic per a dones diagnosticades de càncer de mama.

- Programa "Tornar a parlar", que ofereix atenció integral a les persones afectades de càncer de laringe i classes de recuperació de la veu esofàgica, dirigides per una logopeda els dimarts al matí, a més de la important tasca que duen a terme dos monitors laringectomitzats en aquesta labor de recuperació de la veu cada dilluns i dijous a la nostra seu social.

- Oferim cursos de deshabituació tabàquica, suport, assessorament i formació en estratègies per deixar de fumar i evitar possibles recaigudes, tot supervisat per l'Àrea de Psicologia.

- Disposam de tres pisos d'acollida per a pacients oncològics desplaçats a Mallorca des de Menorca, Eivissa i Formentera, per rebre tractament radioteràpic a l’Hospital Son Espases. Són habitatges ben ubicats, amb tots els serveis necessaris, completament equipats i propers a mitjans de transport per traslladar-se. Tenim també un voluntariat format específicament per acompanyar els pacients que necessiten orientació i suport en els seus trasllats o gestions.

- Serveis complementaris per als pacients desplaçats d’altres illes. Poden participar en els tallers que duim a terme al llarg de l'any mentre duri la seva estada a Mallorca, i llavors inscriure's als que fa l’aecc a les seves localitats d’origen. Es valoren també ajuts puntuals de caràcter econòmic per resoldre despeses de desplaçament i per cobrir dietes bàsiques.

- Atenció social, en la qual oferim informació, assessorament i suport al pacient i als seus familiars, i s’atorguen ajuts econòmics puntuals i se’ls deixa material ortopèdic (cadires de rodes, crosses, perruques, pròtesis de mama, llits articulats...). Aquesta àrea s’ocupa de valorar la situació del pacient i d'oferir-li el recurs adequat.

- Tallers terapèutics per a pacients i familiars. Es duen a terme activitats puntuals de formació, entreteniment, aprenentatge i distracció, que en alguns moments del procés de la malaltia poden ser recomanables. Disposam de tallers com ara pintura a l'oli i sobre teles, brodats, punt mallorquí, costura, sevillanes, informàtica, yin shin jyutsu, ioga...

- Voluntariat. Són persones formades en diverses àrees, entre les quals destaquen el voluntariat de pisos d’acollida, d’obtenció de recursos, administratiu, testimonial, assistencial, de prevenció, el voluntariat "Joves x la salut"…

  • Informació i conscienciació a la població sobre la prevenció i detecció precoç de la malaltia.

· A través de les nostres campanyes preventives que es desenvolupen cada any:   

- Dia Mundial del Càncer (4 de febrer)

- Campanya de Prevenció de Càncer de Còlon (Març)

- Dia Balear de la Prevenció i el Tractament del Càncer de Laringe - Dia de la Veu (16 d’abril)

- Dia Mundial sense Tabac (31 de maig)

- Campanya Balear de Prevenció de Càncer de Pell (juny)

- Jornada de col•lecta (juny)

- Campanya de Prevenció de Càncer de Mama (octubre)

- Dia del Voluntariat (5 de desembre)

I és que set de cada deu càncers es podrien evitar i la majoria es podrien curar, si es detectassin de manera precoç.  

- També posam a disposició del pacient i de tot el seu entorn eines com el telèfon Infocàncer (900 100 036), una línia totalment gratuïta, atesa per professionals mèdics i voluntaris, per resoldre tots els dubtes i les inquietuds sobre la malaltia.

- Informació i divulgació de les nostres accions, campanyes, iniciatives i altres informacions a través de fullets, díptics, la revista Junts, la pàgina web <http://www.balears.aecc.es>, Facebook, Twitter, Youtube..., fent de les xarxes socials una eina de difusió dels nostres serveis per arribar al major nombre de persones possible, i perquè no hi hagi una sola persona afectada pel càncer que se senti tota sola, desorientada o desatesa.

- Solidaritat en l’empresa. A través d'aquest programa s'afavoreix l’adhesió de diferents empreses per a la difusió interna de missatges preventius i informatius de l’aecc al llarg de tot l’any, a raó d’un per mes.

  • Promoció i foment d’una investigació de qualitat, el camí per vèncer el càncer, mitjançant beques i ajuts, a través de les seves bases respectives i qualificades per un equip tècnic especialista, que valora tots els treballs rebuts i els qualifica. També aportació de fons a la Fundació Científica de l'aecc. Enguany l'aecc té compromesos prop de 14 milions d’euros en investigació de qualitat a Espanya.
Direcció postal
Delegació a Mallorca 
C/ Sant Ignasi, 77 A. 07008 Palma
Delegació a Maó 
C/ Pintor Calbó, 38. 07703 Maó
Delegació a Ciutadella 
C/ Seminario, 1, 2n.,3ª. 07760 Ciutadella
Delegació a Eivissa 
C/ José Zarnosa Bernabeu, 5 baixos. 07800 Eivissa

Telèfon
Delegació a Mallorca
971 24 46 51
Delegació a Maó
971 35 32 44
Delegació a Ciutadella
971 48 45 85
Delegació a Eivissa
971 19 46 91
(Info càncer: 900 100 036 gratuït)

Fax
Delegació a Mallorca
971 24 42 11
Delegació a Maó
971 36 88 96
Delegació a Ciutadella
971 48 45 84
Delegació a Eivissa
971 19 46 91

Correu electrònic
Delegació a Mallorca
balears@aecc.es
Delegació a Maó
menorca@aecc.es
Delegació a Eivissa
Ibiza@aecc.es

Web
Delegació a Mallorca
www.todocancer.org

Horari d'atenció
Delegació a Mallorca
De dilluns a divendres de les 8.30 h. a les 14.30 h.
De dilluns a dijous de les 17 h. a les 20 h.
Delegació a Ciutadella
De les 15 h. a les 17 h.
Delegació a Eivissa
De les 8 h. a les 15 h.

Socis
Delegació a Mallorca
L'associació compta actualment amb 2.959 socis.
Delegació a Ciutadella
L'associació compta actualment amb 160 socis.
Delegació a Eivissa
L'associació compta actualment amb 95 socis.