Exposició "Un temps, un poble, una escola" a Lloseta

 

Inauguració de l'exposició i conferència

Fins al 17 de gener es  podrà contemplar l'exposició "Un temps, un poble, una escola" a l'edifici de Sa Mina de Lloseta. A la mostra es pot veure una petita aula de l'època de la República, acompanyada de simbologia pròpia del moment: escut de la República, títols i diplomes republicans...

També hi trobarem elements propis de l'educació de la primera meitat del segle XX amb alguna peça concreta de períodes anteriors i posteriors. Destacam, per exemple, un conjunt de maletes de diversos materials des de llibres fermats amb una corretja a petites maletes de cartró amb dibuixos a color, materials educatius, un llibre amb les nòmines dels mestres de l'escola de Lloseta i altres poblacions, mapes, projectors de cine, màquines d'escriure, un "power point" de finals del segle XIX, un àbac de fusta,... peces que pertanyen a l'Arxiu-Museu de l'Educació de les Illes Balears amb seu a Inca.

L'exposició es completa amb una mostra de més d'una trentena de fotografies antigues, en blanc i negre, d'alumnes de les escoles i mestres de Lloseta, en què es mostra com es vestia i com es jugava a la primera meitat del segle XX. Les fotografies han estat cedides per persones del poble de Lloseta.

A l'acte d'obertura de la mostra hi assistí el batle, Bernat Coll, la regidora de Cultura, Pepi González, i l'equip de l'AMEIB.

El dia de la inauguració els membres de l'equip de l'AMEIB oferiren una conferència sobre "Depuració del Magisteri durant la Guerra Civil. Menció especial a dos casos de mestres llosetins."

L'exposició es pot visitar de dilluns a dissabte de 17 a 20 h a Sa Mina. Està previst que l'exposició "Un poble, un temps, una escola" sigui visitada pels alumnes de l'escola Es Puig de Lloseta.

 

Exposició

Expo

Inauguració