"L'escola del segle passat" - Escola Graduada de Palma

En el marc dels actes del centenari de la fundació de l'Escola Graduada de Palma, durant molts d'anys coneguda també amb el nom de CP Gabriel Alzamora,  l'Arxiu-Museu de L'Educació de les Illes Balears (AMEIB), presenta l'exposició "L'escola del segle passat" .

A la mostra es poden veure una representació d'una escola de principis del segle XX, una aula de la República, acompanyada de simbologia pròpia del moment: escut d'una escola de l'època, títols i diplomes republicans...;així com una altra aula que representa l'educació del franquisme, també amb els símbols del règim de la dictadura, i fotos de Primo de Rivera i del general Franco. També hi trobam elements propis de l'educació de la primera meitat del segle XX amb alguna peça concreta de períodes anteriors i posteriors. Destacam, per exemple, un conjunt de maletes de diversos materials, des de llibres fermats amb una corretja a petites maletes de cartró amb dibuixos a color, materials educatius, un llibre amb les nòmines dels mestres de Palma i altres poblacions, mapes, projectors de cine, màquines d'escriure, un "power point" de finals del segle XIX, un àbac de fusta,... peces que pertanyen a l'Arxiu-Museu de l'Educació de les Illes Balears amb seu a Inca.

L'exposició romandrà oberta fins dijous 14 de juny, data en què es clausuraran els actes del centenari de l'Escola Graduada.

expo expo

expo expo