Exposició "L'escola d'ahir" a Selva

 

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ SOBRE L’ESCOLA DELS ANYS 50-60

28/11/2011

S'ha inaugurat al Centre Cultural “Es Centre” de Selva l'exposició “L’ESCOLA D’AHIR”, on es mostra com era una aula de l’escola del franquisme. S'hi presenten peces anteriors en el temps, però molt valuoses per conèixer com es treballava en el món educatiu en la primera meitat del segle XX.

La mostra està organitzada conjuntament per l’AMEIB i l’Ajuntament de Selva. La inauguració comptà amb la presència de Joan Rotger, batle de Selva i vicepresident del Consell de Mallorca, regidors de l'Ajuntament, l’equip de l’AMEIB i nombroses persones interessades.

A l’exposició, realitzada amb peces dels fons de l’AMEIB, trobam, entre d'altres, els elements bàsics d’una aula de l’època: els pupitres de fusta, la taula del mestre, retrats de Franco i José Antonio, maletes de cartró, les sabates “gorila” que calçaven els nins i nines amb la pilota verda que l’acompanyava, vestits de primera comunió, mapes, materials didàctics elaborats pels mestres, etc.

Altres elements que destaquen són l’aparell que podríem denominar com l’antecedent dels actuals “power point” -datat a finals del segle XIX-, un àbac de peu dels anys trenta, un quadern de classe d’una alumna de l’Escola Normal de Mestres de la mateixa època, un diploma de bona de conducta de 1906 d’un alumne de Selva, etc.

L’exposició romandrà oberta fins dia 11 de desembre i pot ser visitada per tothom que ho desitgi. Està previst que els alumnes del CP Es Puig de la localitat, així com els de les escoles de Moscari, Caimari i Biniamar passin per “Es Centre” per conèixer com estudiaven els seus padrins.

 

Inauguració

Mostra

Foto