Exposició "L'Ahir a l'escola de Llucmajor"

 

Inauguració de l'exposició   

30/03/2012

Dijous s'inaugurà l'exposició "L'ahir a l'escola de Llucmajor" al Claustre de Sant Bonaventura del  municipi de Llucmajor. La mostra, organitzada conjuntament per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament i l'Arxiu-Museu de L'Educació de les Illes Balears (AMEIB),  presenta documentació, peces, i mobiliari de l'escola al llarg del segle XX, i en algun cas concret de finals del XIX.

A la mostra es recreen dues aules amb els símbols propis de distints moments de la història educativa d'Espanya; en concret de la República i de l'escola del franquisme. L'exposició es completa amb llibres de l'any 1928, plànols d'escoles del poble de 1913 de l'arquitecte Gaspar Bennazar, i de 1920, que en els dos casos no es van realitzar; així com altra documentació i un conjunt de fotografies d'infants i mestres de Llucmajor.

La mostra romandrà oberta fins al 15 d’abril i es podrà visitar als matins de 9 a 14 h, i als horabaixes prevists en el programa d’actes culturals. També hi ha programades visites dels alumnes de les escoles de Llucmajor.
A l’acte hi assistí el regidor de cultura, Joan Barros, altres regidors del consistori, els membres de l’AMEIB i un important nombre de persones interessades a conèixer la història educativa de Llucmajor i de les Illes Balears.

imatge2

exposició1

expo 3

expo 4