1. INNOVACIÓ ORGANITZATIVA I GESTIÓ AVANÇADA

1.3 Incorporació de disseny de producte. S’hi poden incloure elements d’identitat gràfica, envasament i embalatge, i comunicació, sempre que estiguin associats al nou producte

Hem d'entendre el disseny de producte com la concepció i el desenvolupament de nous productes o les millores substancials d’altres existents, que per les seves noves característiques i funcionalitats són apreciats com a novetat en els mercats.

Objectius:

  • Incentivar les PIME perquè incorporin serveis externs de professionals de disseny industrial i de l'enginyeria de producte en el desenvolupament i la posada en els mercats dels seus nous productes.
  • Permetre a les PIME, a més de treure un nou producte en el mercat, fer un avanç qualitatiu en la comercialització, en la capacitat tecnològica, etc.

Beneficiaris

PIME (excepte les PIME que presten serveis de disseny a altres empreses.)                    OI

Característiques dels projectes

Ha de tenir com a finalitat la creació i el desenvolupament de productes capaços de ser percebuts pels mercats com a nous o com a substancialment millorats.

Respecte al disseny gràfic, s'ha de respectar el que s’ha dit en l’enunciat d’aquesta línia.

Respecte a l'envasament, s'ha de considerar el disseny com a cost elegible si per causes tècniques s'en fa imprescindible el desenvolupament.

Respecte a les empreses fabricants de productes de cicle curt, quan proposin projectes diferenciats i innovadors que no suposin una continuació dels dissenys habituals, se’ls pot donar suport . En cas contrari, no se’ls ha de donar suport, ja que les despeses habituals en disseny es consideren despeses en activitats permanents o periòdiques i tenen la consideració de despeses d’explotació.

Respecte al redisseny de producte, es considera elegible, sempre que s'entengui com a tal, la intervenció que, toto i variar algunes característiques dels productes, es mantenen les funcions fonamentals. Aquests canvis i millores han de ser percebuts pel mercat.

En projectes presentats per OI s'ha de fer un disseny o redisseny d’un producte o, com a màxim, d’una família o gamma molt determinada de productes, a totes i cada una de les empreses participants.

En projectes presentats per una PIME s'ha de fer un disseny o redisseny d’un producte o, com a màxim, d’una família molt determinada de productes.

Inversions subvencionables (Vegeu també característiques del projecte)

PIME                    OI

Subvenció màxima

  • 25.000,00 euros per PIME

Documentació general a la sol·licitud

Vegeu documentació general

Documentació específica a la sol·licitud

  • Historial del dissenyador o dissenyadora.

Documentació general a la justificació

Vegeu documentació general (pendent de publicació)

Documentació específica a la justificació

Cap.