Catorze habitatges en dos blocs independents, aprofitant així que les dues façanes que donen al carrer gaudeixen de vents dominants procedents del mar (Embat).

Un, orientat est-oest, amb façana al carrer Salou, s’obre als vents dominants de llevant i conté vuit habitatges, 4 en planta baixa i 4 en planta pis. Els habitatges en planta baixa disposen d’un pati d’accés protegit per una tàpia de 2,5m d’alçada, equivalent a l’alçada d’una planta. Aquests habitatges disposen d’un dormitori i un pati orientat a cada orientació: est i oest. Quatre arbres d’espècies locals (ullastres, savines, figueres, etc.) sembrats als jardins, formen part de la vegetació del carrer per a vianants.

L’altre, orientat nord-sud, amb façana al carrer Sant Ferran, conté sis habitatges, 3 en planta baixa i 3 en planta pis, i disposen d’un dormitori i un pati orientats a sud. Un porxo a nord amb una persiana de làmines verticals pintades de color blau formentera estableix el filtre visual durant l’estiu i permet ventilar. A l’hivern, quan l’illa és buida, les portes s’obren de bat a bat i l’estar gaudeix d’ambdues orientacions.

Tots els habitatges són passants, amb doble orientació i ventilació creuada.

L’accés a tots els habitatges es realitza directament des del carrer, i recupera la relació directa pròpia dels nuclis rurals, que evita l’aparició d’ascensors i espais i escales comunitàries. A més, tots tenen espais exteriors d’ús privat: els habitatges de PB disposen de jardí, i els de P1, de terrassa en coberta a la qual s’accedeix mitjançant una escala privada particular.

Persianes mallorquines de fusta imputrescible. Tancaments de fusta amb doble vidre baix emissiu. Trespols de calç en els habitatges i rajola de pols a les terrasses. Caldera centralitzada de biomassa per calefacció i aigua calenta sanitari, amb comptador individual. Depuració d’aigües grises per utilitzar als inodors. Emmagatzematge d’aigua de pluja per reg. Antena TV col·lectiva.

El projecte, elaborat íntegrament pel personal tècnic de l’IBAVI, inclou mesures mediambientals pioneres a les Illes Balears que han estat claus per aconseguir ajuda europea i que permetran reduir fins a un 75% el consum d’energia de l’immoble, fins a un 50% les emissions de CO2 durant el procés de construcció, i fins a un 50% els residus d’obres. Aquest projecte, a més, ha resultat finalista en els Premis Endesa 2012 a la Promoció Immobiliària més Sostenible, i en el concurs internacional d’arquitectura bioclimàtica Bioarquitectura Mediterránea BAM012, en què va ser finalista en la categoria de Legislació i Certificació i nominat en el categories de Territori i Materials.