desc_ibetec.jpg
 Portada    Català    Castellano   

Tornar al llistat de notícies

08/06/2016

El Govern millora la coordinació dels serveis d'emergències a Ciutadella

Biel Barceló i el gerent de Multimèdia de les Illes Balears, Tomeu Tugores, han visitat avui l'Ajuntament de Ciutadella, on s'han instal·lat recentment dos equips de telecomunicacions TetraIB de la Xarxa Digital de Comunicacions Mòbils de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El sistema TetraIB és un servei de radiocomunicacions digitals que vol establir-se com a operador de servei de Telecom per oferir l'accés a la xarxa als serveis de la mateixa comunitat autònoma i d'altres administracions locals i insulars amb competències de seguretat i d'emergències. Aquest sistema també ha de permetre que els diferents cossos de seguretat que operen en situacions d'emergència puguin desenvolupar les seves tasques de forma coordinada, la qual cosa encara no es pot dur a terme a les zones anteriorment esmentades.

La instal·lació de les dues antenes resol les greus deficiències de cobertura TetraIB que Ciutadella ha tingut des de fa anys, fet que provocava greus problemes de comunicació entre els diferents cossos de seguretat (bombers, ambulàncies, emergències, Policia Local, etc.) en qualsevol situació d'emergència durant tot l'any i sobretot en els actes massificats que hi ha durant les festes de Sant Joan.

Amb una inversió d'uns 80.000 euros, Multimèdia de les Illes Balears ha pogut finalitzar la integració de l'estació en els sistemes de la xarxa TetraIB abans de les festes de Sant Joan de 2016, fet pel qual la batlesa de Ciutadella, Joana Gomila, ha agraït al conseller i el seu equip.

 C. Blaise Pascal, s/n. Edifici Adduno - Parc Bit (Ctra. Palma - Valldemossa, km. 7,4) - 07121 - Palma
Tel.: +34 971 17 73 54 - Fax: +34 971 17 69 95 - Correu-e: administracio@mib.caib.es
www.ibetec.cat