3. PROJECTES D'INNOVACIÓ EN COL·LABORACIÓ

 

3.1. Suport a projectes presentats per grups d'empreses, l'activitat de les quals formi part de la cadena de valor d'un producte, a través de la implantació conjunta de projectes integrats de gestió logística, mediambiental o energètica, i d'altres projectes innovadors d'implantació conjunta, com enginyeria concurrent o disseny distribuït, destinats a millorar processos i productes d'empreses vinculades per la cadena de valor.

S'han de considerar els projectes d'innovació desenvolupats en col·laboració entre diverses PIME independents, que formen part de la cadena de valor d'un o diversos productes. CADENA DE VALOR

Les PIME participants han d'estar vinculades per la cadena de valor i no per llaços societaris.

Beneficiaris

PIME                    OI

Característiques dels projectes 

Els projectes han de tractar de resoldre de la forma més integral possible la gestió logística, mediambiental o energètica, de les PIME participants. Preferentment, amb solucions de mercat i, quan no n'hi hagi o es justifiqui per  la naturalesa del projecte, amb desenvolupaments a mida.

Les PIME participants en projectes col·laboratius han de tenir les seves relacions formalitzades documentalment mitjançant un contracte, conveni o acord en què s'estableixin els drets i les obligacions dels diferents subjectes participants.

Es considera que el nivell d'independència societari entre les PIME participants és bàsic.

Per a projectes en col·laboració coordinats per un organisme intermedi es requereix un mínim de cinc PIME participants, que han de pertànyer a la mateixa cadena de valor global.

Per a projectes liderats per una PIME es requereix un mínim de tres PIME participants.

Les PIME participants en un projecte en col·laboració no poden actuar simultàniament com a col·laboradors externs i com a participants en el mateix projecte.

Inversions subvencionables

PIME                    OI

Subvenció màxima 

  • 25.000,00 € per PIME.

Documentació general a la sol·licitud

Vegeu documentació general

Documentació específica a la sol·licitud

  • Historial de l'empresa col·laboradora.
  • Còpia del document  de formalització de relacions que estableixin els drets i les obligacions dels diferents subjectes participants.

Documentació general a la justificació

Vegeu documentació general (pendent de publicació)

Documentació específica a la justificació

Cap.