Tècnics del Servei d’Emergències 112 de la Conselleria d’Administracions Públiques van visitar als alumnes de cinquè de primària del CC Nuestra Señora de la Consolación d’Eivissa per donar a conèixer l'ús i el funcionament del telèfon únic europeu d'emergències. Prop de 80 nins d’onze anys van participar en una sessió divulgativa emmarcada en el programa “112 a les escoles” que aquest servei ha dut a terme als centres escolars de les Balears.

La primera activitat va consistir en una xerrada en sobre què és, com i quan s’ha d’utilitzar el telèfon únic d’emergències. Durant la xerrada se’ls va insistir molt en que només han de marcar l’112 en els casos d’emergència i a més se’ls va explicar que si marquen el telèfon per equivocació és molt important que no pengin i que expliquin als gestors telefònics que s’ha tractat d’una errada. També se’ls va remarcar que no es pot telefonar a l’112 per fer bromes.

També s’els hi van posar exemples en els quals també cal telefonar a l’112, encara que no sembli una emergència: en el cas que ens troben un animal solt, ferit o mort podem telefonar al telèfon d’emergències que immediatament activarà el protocol corresponent i donaran avís als organismes que es faran càrrec de l’animal.

Un altre servei del SEIB112 que s’els va donar a conèixer és el de seguiment de les excursions, que permet activar el protocol de rescat en cas de necessitat de les persones que ho sol·licitin.

A continuació els alumnes van participar en un taller de simulació d’un incendi forestal en què van practicar com es gestiona una emergència interpretant els diferents rols dels organismes que intervenen: uns amics que van d’excursió pel bosc es troben enmig d’un foc i immediatament telefonen a l’112 informant de l’incident. La resta d’escolars es van distribuir la resta de papers dels diferents organismes que actuen en una emergència d’aquest tipus: dos dels alumnes van fer de gestors telefònics, uns altres de policies, altres de bombers, altres de sanitaris i un altre grup de guàrdies civils.

Amb la visita al Centre Concertat Nuestra Señora de la Consolación d'Eivissa, la Conselleria d'Administracions Públiques tanca el programa “112 a les escoles” d’aquest curs escolar, arribant a més de 800 escolars de 12 centres de les Illes Balears.

El que es pretén amb aquest programa de visites als centres escolars és fomentar la cultura preventiva entre la població infantil, millorar la seva capacitat de reacció davant situacions d’emergències i que coneguin què es i per què serveix l’112.

Els centres escolars que estiguin interessats en organitzar un taller i/o una xerrada per el curs que ve ho poden sol·licitar telefonant al 871 114 274 (8 a 15h., de dilluns a divendres) o bé per correu electrònic: administracion@112ib.com