La consellera d’Administracions Públiques, Núria Riera, s’ha reunit amb el president de la Federació de Persones Sordes (FSIB) de les Illes Balears, Jairo Mosquera, per tractar temes d’interès comú, principalment el sistema d’accessibilitat al Servei d’Emergències 112 per a  persones amb discapacitat auditiva, per tal de millorar la coordinació i el servei. Actualment hi existeix un conveni subscrit entre ambdues parts que estableix el funcionament d’aquest sistema de comunicació, però es preveu redactar un nou conveni per tal de millorar-lo i adaptar-lo a les necessitats d’aquestes persones, i treballar així en  l’eliminació de barreres.

A la reunió, també hi han estat presents el director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell; el director-gerent de Gestió d’Emergències de les Illes Balears (GEIBSAU), Jaume Servera, i el director de l’112, Francesc Bosch.

En acabar la trobada, el president de la FSIB ha visitat les instal•lacions de l’112.

A hores d’ara, el servei per a persones amb dificultats de parla o sordes es desenvolupa mitjançant un nombre de telèfon específic i un sistema de missatges sms de la següent manera:

1) L’usuari estableix contacte amb el servei per mitjà d’una trucada gratuïta al 900 112 100
2) La trucada es rebuda a la centraleta del SEIB 112 i es distribueix a un operador
3) A l'ordinador de l’operador s’obre una pantalla de xat i s’estableix un diàleg per sms amb la persona que ha fet la trucada
4) L’operador de l’112 activa els recursos que necessita el seu interlocutor