Avui es celebra a tot Europa el dia del telèfon únic d’emergències 112. Es commemora des de l'any 2008, i es va escollir aquesta data fent coincidir les dues primeres xifres amb el dia i la tercera, amb el mes. Aquesta celebració pretén conscienciar els ciutadans de l'existència i la importància de conèixer aquest número, així com de saber que té validesa en tota la Unió Europea.

És molt important que l’usuari sàpiga que l’112 no és un telèfon d’informació, és un servei exclusivament per atendre emergències. Es tracta d'un número al qual poden telefonar els ciutadans que es trobin en una situació de perill, personal o col · lectiu, ja sigui per una urgència de tipus sanitària, d'extinció d'incendis i salvament, de seguretat ciutadana i de protecció civil. La telefonada és gratuïta, i es pot fer des d'un telèfon fix o mòbil. Funciona les 24 hores, els set dies de la setmana i a les Illes Balears les telefonades es poden atendre en distints idiomes: català, castellà, anglès i alemany, ...

Cal recordar, que les Illes Balears va ser la primera comunitat en implantar aquest servei a Espanya, i ho va fer l’any 1996. En els seus inicis, el centre rebia una mitjana diària de 800 telefonades i gestionava aproximadament 50.000 incidents a l’any. En l’actualitat s’atenen al voltant de 2.700 telefonades al dia, i anualment es gestionen més de 100.000 incidents.