Aquest divendres ha tingut lloc la presentació del Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral per a l’estiu de 2018, en la que serà la quarta edició consecutiva del Pla, impulsat des de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears.

A primera hora, la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, i el conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell de Menorca, Miquel Company, han mantingut una reunió amb agents econòmics i socials, per tal de donar a conèixer els principals trets del Pla de Lluita.

En la roda de premsa posterior, la directora Castro ha explicat que les tres edicions anteriors del Pla de Lluita a Menorca han permès que 1.500 persones hagin millorat les seves condicions laborals i que enguany s’hi destinaran sis inspectors de treball, que realitzaran 240 actuacions entre juliol i agost.

Castro ha destacat que la ministra Magdalena Valerio va presentar la setmana passada el Pla a Mallorca i es va comprometre a posar en marxa un pla contra la precarietat a nivell estatal, on el Govern de les Illes Balears hi col·labora amb l’experiència dels tres plans impulsats des de 2015.

“Encara hi ha factors d’inestabilitat i precarietat, de manera que consideram fonamental seguir amb els plans, malgrat els bons resultats assolits, que es poden veure cada mes a les xifres d’atur i afiliació, i a l’EPA”, ha afegit la directora general.

Resultats del Pla de Lluita

Al conjunt de les Illes Balears, el Pla ha permès que en 3 anys s’hagin millorat les condicions laborals de 16.200 persones treballadores, com a resultat dels efectes directes i de l’efecte dissuasori.

Només el 2017 es varen convertir a Balears, per efecte directe del Pla, 4.021 contractes temporals en indefinits, un 102,3% més que a 2015; el 42% dels contractes temporals revisats es varen transformar en indefinits. A la campanya de 2017 un 10,5% dels contractes a temps parcial s’han ampliat a jornada completa.