Participació ciutadana

preguntames.jpg

A l'espai "La pregunta del mes" donam l'oportunitat d'opinar a la ciutadania sobre diversos temes d'interès a les nostres illes. Des d'aquí podreu dir la vostra sobre la pregunta d'aquest mes i també consultar els resultats de les preguntes dels mesos anteriors.

 

Resultats preguntes anteriors 

PREGUNTA DEL MES DE GENER DE 2017

Balears està a la cua d'inversió en R+D, des de l'any 2010 hem anat disminuint el pes de la despesa de R+D respecte al PIB fins que el 2015 s'ha produït un ascens de despesa del 4,5% que ens deixa en un 0,32% sobre el PIB, mentre que la mitjana a nivell espanyol està en un 1,22% i l'objectiu de la Unió Europea per 2020 és arribar a un 3%.

Cal destacar la baixa inversió en R+D per part de les PIMES de Balears, ja que aquesta despesa només suposa un 15% del total de la mateixa tot i que experts en la matèria afirmen "una empresa pot incrementar el valor afegit de la seva oferta, guanyar competitivitat i reduir costos". Així, atès que un dels principals problemes del teixit productiu de les Illes Balears és la falta de competitivitat de les seves empreses.1.-Considera que és important per Balears l'augment de la despesa en R+D+i empresarial?

2.- Quines mesures creu que el Govern hauria d’impulsar per incentivar la inversió en R+D+i empresarial? (no en pot contestar més de 2)

2a.-En cas d'haver contestat "Altres", descriu les mesures a desenvolupar:


3.- Creu que per incrementar la inversió en R+D+i empresarial és necessària una diversificació del teixit industrial de les Illes?

3a.- En cas d'haver contestat “Sí”, quins sectors empresarials podrien augmentar la inversió en R+D+i?


4.- Per la retenció i captació de talent, quines mesures hauria de posar en marxa el Govern?


 

Català - Castellano