http://somriuresensefum.caib.es - http://somriuresensefum.caib.cat - http://somriuresensefum.illesbalears.cat
 

Presentació

El consum de tabac és la principal causa de morbiditat, incapacitat i mortalitat en els països desenvolupats; per això, constitueix un problema devastador per a la salut pública d’aquests països i una creixent amenaça per als països en via de desenvolupament. Es tracta d’un problema sanitari de dimensions epidèmiques, no sols en termes de mortalitat prematura sinó també com a factor que deteriora seriosament la qualitat de vida de la població i imposa importants costs econòmics a la societat, a les famílies i als individus.

Fumar és un factor de risc en sis de les vuit principals causes de mort en el món i mata una persona cada sis segons. Avui sabem, a més, que el tabac mata entre un terç i la meitat de totes les persones que en consumeixen, morts prematures que es produeixen, com a mitjana, amb 15 anys d’anticipació. Actualment, el consum de tabac provoca més de cinc milions de morts a l’any

 

  INFORMACIÓ DESTACADA 
 
31 de maig, Dia Mundial sense Tabac

Cada 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa el consum de tabac per a la salut i animar els fumadors a deixar de fumar.
El Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació, informa a través de l’Agenda d’Activitats 2017 de les actuacions que diferents administracions i entitats socials de les Illes Balears preveuen dur a terme durant la Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig) i el Dia Mundial sense Tabac.

 go.gifMés informació sobre la campanya

Diptic dia mundial sense tabac

descarga-pdf.gif  Díptic de la campanya

receta

descarga-pdf.gif  Agenda d'activitats

receta

descarga-pdf.gif  Recepta per deixar de fumar

Direcció General de Salut Pública i Participació
Carrer de Jesús 38 A - 07010 Palma
http://dgsalut.caib.es