LOGO CAIB
Contingut
22 octubre 2018| <9ªL> Conselleria de Presidència
Foto noticia

Govern i ajuntaments treballen conjuntament per informar i assistir les persones i empreses afectades per les inundacions

El Govern de les Illes Balears i els ajuntaments treballen conjuntament per informar i asssistir totes les persones i empreses afectades que puguin accedir a les ajudes públiques habilitades per als afectats per les inundacions del Llevant, habilitant serveis d’atenció municipal per, d'aquesta manera, procurar que les ajudes arribin de la manera més directa i amb una tramitació el més simplificada possible.

Des d'aquest dilluns, funcionaris de l'administració de la comunitat autònoma donen suport als serveis de finestreta única d'atenció als afectats. En concret, avui han començat a fer-hi feina 5 funcionaris: 3 a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar; 2 a l'Ajuntament d'Artà i 1 a Capdepera. Els ajuntaments de Son Servera i de Manacor també han començat a tramitar els ajuts, però sense necessitat de suport amb personal extra provinent de l'administració de la comunitat autònoma. Ara bé, el Govern està preparat per augmentar els reforços de personal de manera immediata, si fes falta, com és el cas de Son Servera, que demà comptarà amb un reforç del personal de la comunitat autònoma.

Tramitació de les ajudes
Avui s'ha iniciat el termini per a què les persones i empreses afectades comencin a tramitar els ajuts establerts pel decret llei 2/2018, de 18 d’octubre, pel qual s’estableixen ajudes i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per les pluges intenses i les inundacions del dia 9 d’octubre de 2018 a la comarca de Llevant de Mallorca, publicat en el BOIB del passat dijous.

Els ajuts per a defuncions, en matèria d'habitatge i altres edificacions, per a vehicles i per a infraestructures municipals es poden tramitar des d'avui a les oficines municipals i el termini per sol·licitar-los finalitza el 31 de gener de 2019. També es poden començar a tramitar les  les subvencions per a empreses i professionals, les quals es regeixen per les bases de subvencions aprovades per les conselleries d’Innovació, Recerca i Turisme, i de Treball, Comerç i Indústria.

Per altra banda, els ajuts d'emergència social extraordinària, tramitats per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ja s'han començat a pagar, i en el cas dels ajuts per a pèrdues en els cultius i en les infraestructures agrícoles, els afectats han de presentar les seves declaracions de danys abans del dia 9 de novembre al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, ja que es tramiten a través d'aquest organisme.

Les ajudes autonòmiques per als afectats per les inundacions del Llevant de Mallorca són de caràcter subsidiari respecte dels sistemes privats de cobertura de danys de què puguin disposar els afectats i, en cas que aquests no cobreixin els danys, són complementaris, com també ho són amb les aportacions que es rebin d’altres administracions.

Tota la informació sobre les ajudes es pot consultar al web  ajudesllevant.caib.es.