LOGO CAIB
Contingut
17 octubre 2018| <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Arquitectes i aparelladors voluntaris comencen les inspeccions dels habitatges afectats per la torrentada NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Arquitectes i aparelladors voluntaris comencen les inspeccions dels habitatges afectats per la torrentada

Es preveu completar les revisions en un termini de 10 dies gràcies a la implicació dels professionals
Un equip humà conformat per 36 professionals entre arquitectes i aparelladors i ha iniciat avui les inspeccions dels habitatges afectats per la torrentada.  En el dispositiu que s’ha posat en marxa avui hi ha participat un total 16 funcionaris tècnics que pertanyen a  la Direcció General d’Arquitectura,  l ‘ Ibavi,  l’ Ibisec, la Direcció General de Mobilitat i Transports i del Consell de Mallorca, a més d’altres 20 professionals (arquitectes, aparelladors i  pèrits) voluntaris. Hi ha més d'un centenar de professionals disposats a participar en les inspeccions en els propers dies.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, que s’ha desplaçat avui a Sant Llorenç, ha agraït als professionals la seva implicació voluntària, “que permetrà completar més aviat la revisió de tots els habitatges afectats per a la tranquil·litat i seguretat de tots els veïns”.

Durant la jornada d’ahir ja es va definir l’àmbit d’actuació i es van establir les prioritats d’ordre d’inspeccions - conjuntament amb els Bombers de Mallorca- per tal d’iniciar avui les inspeccions, que s'estan realitzant en grups de dos professionals per visitar cada un dels immobles.

Tot i que  per a la tranquil·litat i seguretat dels ciutadans es revisaran totes les cases on hi ha arribat l’aigua, s’ha començat pels immobles que es troben en pitjor situació i que ja havien estat prèviament  identificats pels Bombers.

En primer lloc, s’ha abordat la inspecció dels immobles més afectats que són 10 habitatges: 8 a Sant Llorenç, 1 a Son Carrió i un altre a s’Illot.

Paral·lelament, s’han començat  a visitar uns altres 40 habitatges més que també estan afectats per part dels grups de professionals voluntaris. Llavors es completarà la revisió de tots els immobles del perímetre indicat. La previsió és que en uns 10 dies pugui estar completada la revisió.

S’ha articulat també la fitxa tècnica que cada grup emplena durant la visita d’ inspecció, amb l’objectiu que totes les dades estiguin protocol·laritzades i que dites fitxes serveixin també per les reclamacions d’ajudes tant autonòmiques com estatals. Es calcula que uns 300 habitatges es poden haver vist afectats.