LOGO CAIB
Contingut
23 octubre 2018| <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat
Foto noticia

Els tècnics voluntaris ja han inspeccionat 500 habitatges afectats per les inundacions i ampliaran les revisions a Artà

Els funcionaris de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, Ibavi, Ibisec, Direcció General de Mobilitat i del Consell de Mallorca, a més professionals voluntaris del Col•legi d'Arquitectes i d'Aparelladors han completat avui la inspecció de 489 habitatges afectats per les inundacions a Sant Llorenç, Son Carrió i s'Illot. Així ho ha explicat avui el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, després de la reunió mantinguda amb la comissió de coordinació d'avaluació dels immobles que ha tingut lloc a Sant Llorenç.

El conseller ha reiterat l'agraïment la implicació dels funcionaris i arquitectes i aparelladors voluntaris, uns 150 en total, "que ha permès completar aquesta revisió ràpidament".

Igualment, el conseller ha avançat que també es revisaran els immobles d'Artà que hagin pogut resultat afectats per part dels arquitectes i aparelladors la propera setmana. En la reunió d'avui hi ha participat el batle d'Artà, Manolo Galán. La previsió és que s'hagin d'inspeccionar uns 50 habitatges, tot i que la xifra es concretarà en la reunió tècnica que es mantindrà divendres.

Respecte dels habitatges que s'han inspeccionat a Sant Llorenç, Son Carrió i s'Illot, únicament tres d'ells s'han d'esbucar del tot. Està previst fer aquestes actuacions entre dijous i divendres. S'està coordinant l'execució d'aquestes actuacions amb l'Ajuntament, 112 i Tragsa.

D' altra banda, s'estan duent a terme ja actuacions urgents a uns altres 50 immobles, com ara tomar elements inestables, dur a terme apuntalaments o tapiar-los. Aquestes actuacions ja s'estan realitzant en col•laboració amb els Bombers i coordinació amb l'112 i ajuntaments. Avui es creu que es podrà completar la meitat d'aquestes actuacions i se seguirà demà i en els propers dies.

Al marge dels quasi 500 habitatges que ja s'han inspeccionat, a Sant Llorenç, s'Illot i Son Carrió (400 a Sant Llorenç i la resta entre s'Illot i Son Carrió) quedaran habitatges als quals per ara, per un motiu o altre, no s'ha pogut entrar. Aquests podrien sumar uns altres 50 habitatges, sumant un total de 550 habitatges aproximadament, xifra que s'incrementarà amb els habitatges del municipi d'Artà que també s'inspeccionaran.