LOGO CAIB
4 marzo 2019 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Comença la construcció de la residència de Formentera NNota Informativa

Foto de noticia
Descarga de imágenes en alta calidad

Comença la construcció de la residència de Formentera

El director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada han assistit avui dematí a la col.locació de la primera pedra de la residència per a persones majors a Formentera. Les obres d'aquest nou equipament començaran aquesta setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La nova residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles. El disseny preveu un passadís d'unió amb el centre de dia que facilitarà la compartició de personal i recursos ja existents al centre de dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

El director general Andreu Horrach ha destacat que amb la residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

D'altra banda, el president Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre del Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

El Govern, mitjançant la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, mentre que el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular.