25 junio 2018 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Un pas més cap al nou centre de dia de Muro NNota Informativa

Un pas més cap al nou centre de dia de Muro

Es construirà a la planta baixa de la residència Reina Sofia i oferirà 15 places per a persones grans del municipi
El cost total del projecte és de 150.000 euros, que finançaran, al 50 %, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i lAjuntament
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Muro, Martí Fornés, ja han signat el conveni de col·laboració per cedir al Consorci de Recursos Sociosanitaris l’ús de l’edifici de la residència municipal Reina Sofia, on es construirà el nou centre de dia per a persones grans amb dependència. Aquest nou equipament d’estades diürnes, el primer al municipi, s’ubicarà a les actuals instal·lacions de la residència, a un espai de 145 metres quadrats de la planta baixa, on es faran les obres de reforma i adaptació. El cost total del projecte de reforma és de 150.000 euros, que finançaran a mitges la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació (75.000 euros) i l’Ajuntament de Muro (75.000 euros). Una vegada signat el conveni de cessió, el pas següent és la concessió de la llicència d’obres per part de l’Ajuntament i l’anunci de la licitació de les obres, previstes a partir del mes octubre.
 
Una vegada acabades les obres, el centre de dia oferirà 15 places que es destinaran a persones grans en situació de dependència i persones grans del municipi. La posada en marxa del centre de dia permetrà als usuaris de Muro no haver-se de desplaçar a cap altre municipi, com passa actualment. A més de les obres, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació també finançarà totes les places de centre de dia que l'Ajuntament ofereixi, perquè s’integrin a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.
 
D’altra banda, la residència municipal Reina Sofia de Muro ha estat una de les que més han augmentat les places per a persones amb dependència durant aquesta legislatura. L’estiu de l’any 2016, la Conselleria i l’Ajuntament ja signaren una  ampliació del nombre de places concertades, que passà de 12 a 20 places disponibles. En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destina 401.780 euros a finançar aquestes 20 places.
 
La construcció d’un nou centre de dia a Muro és un projecte inclòs en el Pla d’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que preveu la creació de noves places de dependència, tant de centre de dia com de residència.
 
 

Documentos adjuntos: