LOGO CAIB
Contingut
17 juny 2019| <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació
Foto de noticia

- S’han oferit 40 formacions pràctiques a 30 municipis de les Illes Balears, mitjançant 195 empreses col·laboradores

- El programa incorporarà deu places més el curs que ve

Un total de 285 alumnes d’educació secundària obligatòria amb edats de 14 a 16 anys han participat durant aquest curs escolar en el programa socioeducatiu “Alter”. Es tracta de joves que, per la seva situació escolar, social o familiar, presentaven risc d’exclusió acadèmica, i als quals s’ha oferit una formació adaptada per evitar l’abandonament escolar o formatiu. El programa “Alter” els ha facilitat formació acadèmica i prelaboral d’una manera dinàmica i funcional, mitjançant pràctiques a empreses col·laboradores, hores lectives al centre de secundària per a la formació acadèmica i hores de treball de competències amb educadors socials. En total, durant aquest curs s’han oferit 40 formacions pràctiques de diferents especialitats a 30 municipis de totes les Illes Balears, mitjançant la participació de 195 empreses col·laboradores i la contractació de 50 professionals de l’educació social.

En els darrers tres cursos, el programa “Alter” ha passat d’oferir 244 places a 285, s’han incorporat 7 noves formacions pràctiques a empreses, s’ha augmentat de 40 a 50 el nombre d’educadors socials i s’ha implantat a dos municipis més. El curs que ve tornarà a créixer en nombre de places i se n’oferiran 10 més, fins a arribar a les 295.

“Alter” presenta anualment un 87 % d'èxit per part dels joves participants una vegada han finalitzat el programa, ja sigui a través de la continuïtat de la seva formació acadèmica amb els estudis de formació professional bàsica o amb insercions laborals a algunes de les empreses que hi han participat.

El programa és una iniciativa de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que hi destina un total de 284.000 euros anuals, i hi col·laboren la Conselleria d’Educació, mancomunitats locals, els ajuntaments participants i consells insulars.