LOGO CAIB
14 setembre 2018Conselleria de Presidència
Foto de noticia

L’Advocacia de la Comunitat Autònoma es personarà com a acusació per una infracció en matèria de residus

\ El Consell de Govern ha autoritzat la personació en el procediment penal per possible delicte contra el medi ambient
\ S’haurien fet abocaments incontrolats durant 15 anys a dues parcel·les de sòl rústic a Felanitx

El Consell de Govern ha autoritzat la Direcció de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se i exercir l’acció particular com a part acusadora, en nom de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en el procediment penal que es tramita al Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Manacor per delicte contra els recursos naturals i el medi ambient contra una empresa de Felanitx. Aquesta personació s’ha fet a petició de la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que n’ha investigat el cas.

Es tractaria d’unes actuacions molt greus en matèria de residus que hauria duit a terme una empresa durant 15 anys a dues parcel·les de sòl rústic de Felanitx. En una de les parcel·les, s’hi han fet abocaments incontrolats de residus de gran volum, de tot tipus (residus de construcció i demolició, pneumàtics fora d’ús, plàstics, residus d’aparells elèctrics i electrònics, voluminosos, envasos que han contingut substàncies perilloses, etc.). La superfície aproximada d’aquest abocament és de 2.029 m2, i el volum, de 7.630 m3, aproximadament. En l’altra parcel·la, s’hi ha detectat una activitat de gestió de residus no autoritzada (residus de construcció i demolició, juntament amb cremes incontrolades).

La naturalesa, el volum, la importància i gravetat dels fets varen permetre l’obertura de diligències prèvies al Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Manacor. Durant la investigació del cas hi ha hagut coordinació i intercanvi d’informació, mitjançant algunes reunions i actes d’inspecció conjuntes, amb el servei del SEPRONA de la Guàrdia Civil i el Servei d’Agents de Medi Ambient de la Conselleria.