LOGO CAIB
Contingut
22 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius
Foto noticia

La nova subestació de Formentera i l’enllaç garantiran el subministrament elèctric i permetran l’arribada de la fibra òptica a l’illa

/ El Consell de Govern ha aprovat la declaració d’interès autonòmic del projecte que permetrà la construcció de la subestació

Avui el Consell de Govern ha aprovat, a instància de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, declarar d’interès autonòmic el Projecte de construcció de la subestació de Formentera a 132 kV, ampliació de la subestació de Formentera a 30 kV i interconnexió entre les dues subestacions.

Aquesta declaració d’interès autonòmic permetrà a la Conselleria donar llum verda a la construcció de la nova subestació. Una vegada finalitzada la subestació, correspondrà al Ministeri d’Indústria autoritzar l’enllaç.

Aquesta connexió és de gran importància per a l’illa, perquè suposarà la font principal d’energia elèctrica per a tots els consumidors. A més, a llarg termini minimitzarà el cost de producció d’energia, que actualment és un dels més cars de tot l’Estat. Aquesta davallada de costs repercutirà en el consumidor final.

D’altra banda, la posada en marxa d’aquesta infraestructura permetrà que la fibra òptica arribi a Formentera, amb totes les millores de les telecomunicacions que això implica, com l’augment de la connectivitat de tots els sectors.

En definitiva, aquest projecte suposarà una empenta econòmica per a Formentera, que beneficiarà tant el sector de les telecomunicacions com el de les energies renovables, i sobretot garantirà la cobertura de la demanda elèctrica actual i futura. Aquest darrer aspecte permetrà, a més, el creixement econòmic associat al turisme, una de les activitats econòmiques principals de l’illa.