LOGO CAIB
14 setembre 2018Conselleria d'Educació i Universitat
Foto de noticia

El Govern acorda autoritzar la creació del conservatori municipal d'Inca

\ Tindrà 210 places: 120 d’ensenyaments elementals i 90 de professionals
\ L’autorització té efectes a partir de l’inici del curs escolar 2018-2019

El Consell de Govern ha acordat avui la creació del conservatori elemental i professional de música d’Inca, que tindrà titularitat municipal i al qual estaran adscrites les escoles municipals de música d’Alcúdia, Binissalem, sa Pobla, Selva, Santa Margalida i Miquel Tortell de Muro.

El nou conservatori oferirà en total 210 places. D’aquestes, 120 seran d’ensenyaments elementals, amb 16 especialitats de música diferents (piano, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió); a més, també s’oferiran 90 places d’ensenyaments professionals, amb 18 especialitats (piano, orgue, cant, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió).

L’Escola Municipal de Música d’Inca va rebre la categoria d’escola de música reconeguda el juliol de 2002 mitjançant un conveni amb la Conselleria d’Educació i Cultura. I el passat mes de setembre, l’Ajuntament d’Inca va sol·licitar que obtingués el rang de conservatori municipal per tal de donar resposta a les necessitats socials de la zona i poder millorar així l’oferta de places dels ensenyaments elementals i professionals de música.

Una vegada comprovada la idoneïtat de la titulació i l’acreditació dels professionals docents del centre, s’ha autoritzat la creació del Conservatori Municipal d’Inca amb efectes des de l’inici del curs escolar 2018-2019.

Amb aquest acord també s’inclou l’adscripció al nou conservatori de les següents escoles de música reconegudes: Escola Municipal de Música d’Alcúdia, Escola Municipal de Música de Binissalem, Escola Municipal de Música Miquel Tortell de Muro, Escola Municipal de Música de Pollença, Escola Municipal de Música de Sa Pobla, Escola Municipal de Música de Selva i Escola Municipal de Música de Santa Margalida.