LOGO CAIB
Contingut
5 desembre 2019Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca
Foto noticia

Educació dona suport a les escoles d'infants de Palma amb més de 900.000 € en ajuts

\ Esmerçats a Palma prop d’1 milió d’euros de la convocatòria d’ajuts a la xarxa d’escoles públiques de les Balears per al 2019
\ Es destinen principalment al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d’educació infantil

\ Per primera vegada, el Govern destina una partida específica a ajuts per a famílies en situació de vulnerabilitat
\ L’objectiu del Govern és consolidar l’educació en els primers anys de vida i donar-hi suport

En la sessió d’avui, el Consell de Govern ha aprovat atorgar al conseller d’Educació, Universitat i Recerca l’autorització prèvia per destinar més de 900.000 € al Patronat d’Escoles d’Infants de Palma. Aquest ajut es destina concretament al sosteniment de les escoles públiques de primer cicle d’educació infantil, al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca i a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment.

La inversió destinada al Patronat d’Escoles d’Infants de Palma, per un import total de 903.476 €, correspon a la darrera convocatòria d’ajuts per a la xarxa d’escoles públiques de les Illes Balears, de 2019. L’import es reparteix de la manera següent:

- Per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle: 580.238,44 €.
- Per al funcionament dels serveis educatius d’atenció primerenca: 80.300 €.
- Per als ajuts a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment: 242.937,86 €.

Clara aposta del Govern per l’educació en l’etapa de 0-3 anys

S’ha de destacar que per primera vegada a les Illes Balears es destina una partida específica a ajuts per a les famílies en situació de vulnerabilitat per pagar les quotes d’escolarització a les escoletes públiques.

Cal recordar que durant la legislatura passada es varen invertir més de 5 milions d’euros en la xarxa d’escoletes de 0-3 anys de les Illes Balears. Per al proper exercici de 2020, la inversió en educació en l’etapa de 0-3 anys s’ha incrementat més d’un 15 %.

El suport a l’educació en els primers anys de vida és una de les prioritats del Govern de les Illes Balears, i amb aquesta iniciativa es consolida el suport econòmic del Govern a la xarxa d’escoles infantils públiques de l’etapa de 0-3 anys.