LOGO CAIB
Contingut
14 agost 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Cultura destina 140.000 € a la compra d’obres d’art


La Delegació de la Presidència per a la Cultura destina 140.000 € a la compra d’obres d’art per donar suport als galeristes i artistes de les Balears i atendre les necessitats del sector derivades de la situació d’emergència provocada per la COVID-19.

L’aportació extraordinària es canalitza a través d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, que el 25 de setembre convocarà un comitè d’adquisicions per triar les obres, les quals posteriorment s’incorporaran a la col·lecció del Museu.

La mesura està prevista dins el Pla de Xoc de Suport al Sosteniment de les Indústries Culturals i Creatives, que la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha elaborat arran de la pandèmia de COVID-19.

La delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, ha destacat "l’esforç del Govern perquè les accions que l’executiu du a terme en matèria de cultura arribin a tots els actors implicats en els diferents àmbits artístics". Respecte d’aquesta inversió en obres plàstiques, ha dit que "és una mesura més de les promogudes des de la Conselleria per afavorir el manteniment i desenvolupament del sector de l’art tenint en compte la nova realitat". En aquest sentit, ha recordat que darrerament des de la seva àrea s’ha posat en marxa un paquet d’ajuts per a empreses, autònoms i associacions i entitats sense ànim de lucre per un valor d’1,1 milions d’euros.

La Comissió d’Adquisicions d’Es Baluard Museu estarà integrada per un representant de cada patró de la Fundació Es Baluard, quatre professionals de l’art que destaquen per la seva trajectòria i el seu coneixement del sector, la directora del centre artístic, Imma Prieto, i la cap de col·lecció, Soad Houman.

Pel que fa als professionals del món de l’art, hi haurà dues noves incorporacions: Yolanda Romero, cap de Conservació del Banc d’Espanya, i Tanya Barson, cap de Conservació del MACBA. A més, també hi participaran Neus Cortès, gestora cultural especialitzada en art contemporani, i Enrique Juncosa, comissari independent i exdirector de l’Irish Museum of Modern Art.

Artistes, galeristes i institucions tenen obert el termini per presentar propostes fins a dues setmanes abans de la reunió de la Comissió.

Les propostes poden enviar-se a l’atenció de la direcció del Museu per correu postal o per correu electrònic (registre@esbaluard.org), i han d’incloure una carta de presentació, informació detallada de les obres, imatges en color, l’estimació econòmica i el valor, així com qualsevol altra informació rellevant que es pugui prendre en consideració.

Creació

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat també dona suport al sector artístic, entre altres mesures, mitjançant el fons extraordinari per a la producció creativa i la recerca cultural, que suma un import global de 690.000 €. El fons, gestionat per l’Institut d’Estudis Baleàrics, es destina a atorgar ajuts als creadors per un valor de 490.000 €, i a una segona convocatòria d’ajuts dedicada a la recerca, dotada amb els 200.000 € restants.