LOGO CAIB
Contingut
13 gener 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto noticia

El Govern garanteix al sector turístic que compta amb tots els mitjans necessaris per a administrar les vacunes de COVID-19 que es rebin

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, acompanyat per la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i el director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García Pineda, han mantingut aquest matí una reunió amb els agents econòmics i socials de les Illes Balears per a informar-los sobre l'estratègia sanitària i la campanya de vacunació de COVID-19 que està tenint lloc.

Durant la trobada, els representants del Govern han traslladat a tots els assistents el calendari que se seguirà en pròximes dates per a afrontar amb garanties el procés de vacunació de tota la població, amb l'objectiu de rebaixar al més aviat possible la incidència de la malaltia a les Illes.

En acbar la reunió, Negueruela ha anunciat que des que va arrencar el procés de vacunació a Balears s'ha garantit la immunització de les persones més vulnerables, administrant més de 5.300 dosi a residències i reservant la segona dosi de la vacuna per a garantir que tots els que van rebre la primera tinguin la segona garantida.

Es tracta d'una estratègia que va ser recomanada pel Ministeri de Sanitat del Govern per un criteri de prudència i que respon a una estratègia de protecció per a vacunar als més vulnerables. En aquesta línia, Negueruela ha traslladat als assistents que Balears està capacitada per a administrar totes les vacunes que li siguin subministrades i que amb l'arribada de la vacuna de Moderna es deixarà de reservar segones dosis i es vacunarà en cap de setmana, la qual cosa accelerarà notablement el procés.

Finalment, el conseller ha insistit en la capacitat de les Illes Balears per a administrar totes les vacunes i ha avançat que a partir del dilluns i dimarts de la setmana pròxima es començarà la vacunació amb les vacunes subministrades per Moderna, després que avui mateix hagin arrencat les vacunacions a discapacitats i el personal sanitari.

A la trobada, que s'ha desenvolupat de manera presencial i telemàtica, han assistit els principals responsables de les organitzacions sindicals i empresarials de totes les Illes. Presencialment han assistit la presidenta de la FEHM, Maria Frontera, el president de ACH, Gabriel Llobera, el doctor Sebastià Crespí i els responsables dels sindicats CCOO i UGT, José Luis García i Alejandro Teixías respectivament. De manera telemàtica han estat en la reunió la gerent d’ASHOME, Azucena Jiménez, la presidenta de la FEHIF, Ana Gordillo, el president d’Habtur, Antoni Serra, el president d’AVIBA, Xisco Mulet, el president de la FEBT, Rafel Roig, a més de José García Relucio (UGT) i Silvia Montejano (CCOO).

 

S'adjunten declaracions del conseller