LOGO CAIB
Contingut
23 febrer 2021Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern habilita una nova línia d'atenció telefònica i un espai web per informar els ciutadans sobre la vacunació


El Servei de Salut ha habilitat una nova línia d’atenció telefònica i un espai web per informar la població que tengui dubtes sobre el procés d'immunització contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 211 999), que opera cada dia de la setmana, i de l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut.

Telèfon Vacunacovid

El principal objectiu d’aquesta línia telefònica és informar els ciutadans sobre els dubtes que puguin sorgir envers el procés de vacunació: en quin moment han de ser vacunats, a quin grup pertanyen, què han de fer per inscriure’s, etc... Una altra de les funcions de l’equip que gestiona Vacunacovid és oferir suport al Servei de Salut en les tasques coordinació de la campanya, com ara organitzar les cites de diversos col·lectius o resoldre incidències.

Aquesta línia és operativa del dilluns al dissabte, de les 7 a les 21 h, i el diumenge, de les 8 a les 21 h. Inicialment hi fan feina trenta-dos auxiliars de serveis —en torns de matí i horabaixa de 12 hores—, emperò amb la intenció d’arribar fins als cinquanta. La línia es gestiona per mitjà de l’empresa pública Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB).

Actualment, els professionals que l’atenen estan a una nau del Servei de Salut del polígon de Can Valero, tot i que l’emplaçament definitiu serà a la segona planta de l’edifici de la Central de Coordinació (CC-COVID). En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 211 999).

Espai web vacunacovid.ibsalut.es

El Servei de Salut també ha habilitat un espai web on es responen les preguntes més freqüents envers la vacunació i s’ofereix informació detallada sobre les dosis (tipus, calendari general, criteris de priorització, primera i segona dosi, detecció d’efectes adversos, etc.). Es resolen diferents dubtes sobre, per exemple, l’eficàcia o la seguretat de les vacunes, el temps d’immunitat o l’obligatorietat de ser immunitzat.